Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2014

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ- ΟΙ «ΑΙΩΝΙΟΙ» ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ

Δεν μπορούμε να συντηρούμε την κατάσταση με τους «αιώνιους» φοιτητές, ανέφερε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.   
Ερωτηθείς για την επικείμενη διαγραφή φοιτητών που εισήχθησαν πριν από το 2006 που δεν θα καταφέρουν να πάρουν το πτυχίο τους έως το καλοκαίρι (θέμα που αναδείχθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Εθνους»), ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως «την τελευταία διετία κάναμε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να δώσουμε το περιθώριο με διπλές εξεταστικές σε αυτούς που βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του πτυχίου να μπορέσουν να το πράξουν».

Προσέθεσε λέγοντας πως «δεν μπορούμε να συντηρούμε αυτή την κατάσταση, εισαχθέντες πριν από το 2006 που συμπληρώνουν τώρα σχεδόν δεκαετία στα πανεπιστήμια να καταλαμβάνουν ακόμα χώρο στα ελληνικά ΑΕΙ . Πρώτον είναι θέμα τάξης και δεύτερον είναι και ένα ζήτημα που έχει να κάνει και με το κόστος του φορολογούμενου πολίτη».
Κατά τα λοιπά, σε χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, παρουσιάστηκε από τον κ. Αρβανιτόπουλο η σύνθεση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας. Πρόεδρος ορίστηκε ο Ιωσήφ Σηφάκης, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο Τouring (αντίστοιχο των Νόμπελ στην πληροφορική), και αντιπρόεδρος ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Ζερεφός.

ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: