Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2014

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» σχετικά με την παράνομη είσπραξη επιδόματος ανηλίκων τέκνων από ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
   Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο δημοσίευμα της εφημερίδας, φύλλο 23ης Μαρτίου, στο οποίο αναφέρονταν ότι η κ. Λίνα Αλεξίου, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και μητέρα της βουλευτή Ζωής Κωνσταντοπούλου, λάμβανε παρανόμως επίδομα ανήλικων τέκνων.



Την έρευνα ανέλαβαν να διενεργήσουν οι εισαγγελείς του Ανακριτικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ε. Σίσκου και Χ.Μαστοραντωνάκης.

Πάντως, στην απάντησή της, αμέσως μετά τη δημοσίευση του θέματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «πολιτικά παιχνίδια», «αποκάλυψη που δήθεν με αφορά» και «χτύπημα κάτω από τη μέση». Υποστήριξε, ακόμη, ότι το θέμα παρουσιάστηκε μονομερώς και χωρίς διασταύρωση.

Η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, απαντώντας από την πλευρά της στο δημοσίευμα, έκανε λόγο για «κατάδηλη σκοπιμότητα του 'αποκαλυπτικού' δημοσιεύματος», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η ίδια, όπως και «περίπου 400, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, πληρώνουν διοικητικές δυσλειτουργίες, πράξεις και παραλείψεις ενός απαρχαιωμένου διοικητικού μηχανισμού».


in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: