Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2014

«ΠΑΡΩΝ» Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΙΑ»-Η ΜΟΥΣΙΤΣΑ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ

Μία κίνηση συσπείρωσης όλων των δυνάμεων -και εντός του ΠΑΣΟΚ- επιχειρείται τις τελευταίες ώρες από την εν δυνάμει «Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη», που κάνει επίσημη πρεμιέρα με τη διοργάνωση της διήμερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης αυτό το Σαββατοκύριακο.  
Από χθες άρχισε η αποστολή προσκλήσεων προς... πάσα κεντροαριστερή κατεύθυνση, ενώ υπήρξε επικοινωνία αρχικά -διά συνεργατών- του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου για ενημέρωση σχετικά με τη Συνδιάσκεψη και με το πρόγραμμα που είναι πάντως, ακόμη, υπό διαμόρφωση.

Αργά χθες το βράδυ ο Ε. Βενιζέλος επιχείρησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Κ. Σημίτη συζήτησαν για την «Ελιά» και ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον κ. Βενιζέλο ότι θα προσέλθει στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ, όπου και η διήμερη Συνδιάσκεψη.
Ως γνωστόν ο κ. Σημίτης είχε αντιμετωπίσει εξαρχής ως θετική εξέλιξη την πρωτοβουλία των «58» - οι διοργανωτές εκτιμούν, δε, ότι θα είναι «παρών» και στις 7 το απόγευμα της Κυριακής που θα μιλήσει ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς-, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι θα υπάρξει και δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.
Επικοινωνία με τον Γ. Παπανδρέου
Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε από χθες επίσης να επικοινωνήσει και με τον Γ. Παπανδρέου - κάτι που δεν κατέστη δυνατό, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός είχε ομιλία εκείνη την ώρα στο εξωτερικό και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναχωρούσε για τη Ρώμη (συνάντηση υπουργών Εξωτερικών). Συνεργάτες τους διαβεβαιώνουν, όμως, ότι οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου θα έχουν σήμερα τηλεφωνικό τετ α τετ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση-συνεννόηση για τη Συνδιάσκεψη.
Εμπειρα στελέχη παραπέμπουν στις ευαίσθητες ενδοοικογενειακές ισορροπίες του ΠΑΣΟΚ, αφού το επόμενο καθοριστικής σημασίας βήμα προς την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές θα είναι η κατάρτιση της λίστας με τους 42 υποψηφίους - σε μια «κινούμενη άμμο» στο εσωκομματικό πεδίο, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες.
Κατά τα άλλα η Συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει το Σάββατο με την παρουσίαση της πολιτικής διακήρυξης, του λογότυπου και του σήματος της «Ελιάς» και θα ακολουθήσουν ομιλίες των κ. Ε. Βενιζέλου, Α. Λοβέρδου, Γ. Βούλγαρη, Ηλία Μόσιαλου και των επικεφαλής και στελεχών των άλλων Κινήσεων. Για το ευρωψηφοδέλτιο, πάντως, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής μέχρι τώρα η Συλβάνα Ράπτη και οι κ. Μπίστης («58»), Πιερρακάκης και Τσίκας (μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ).
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: