Τρίτη, Μαρτίου 11, 2014

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ!

Σε δυσεπίλυτη εξίσωση εξελίσσεται η απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από διάφορες γειτονιές στην Αττική και όλη τη χώρα, με τελευταίο περιστατικό τη σύλληψη και παραπομπή στο Αυτόφωρο οδηγού γερανού που συμμετείχε στην απομάκρυνση κεραίας της Vodafone στην οδό Δήμητρος στο Ιλιον ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων της περιοχής. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Περιστερίου όπου του ασκήθηκε αυτόφωρη δίωξη για διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας κατόπιν εντολής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι της περιοχής και συλλογικότητες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.


Στη συνέχεια εκατοντάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, έσπευσαν έξω από το Α.Τ. Περιστερίου όπου έμειναν για ώρα ζητώντας την απελευθέρωση του χειριστή του γερανού.

«Κεραία που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και κοντά σε σχολείο απομακρύνθηκε ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής. Ο γερανός ήταν βοηθητικός και δεν προκάλεσε κάποια φθορά στην κεραία. Στη συνέχεια κάναμε πορεία περιφρούρησης αλλά ο οδηγός του γερανού συνελήφθη στο Περιστέρι και οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Η δίωξη μετατράπηκε από δίωξη για απλή φθορά σε δίωξη για διακεκριμένη φθορά ύστερα από παρέμβαση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, κάτι που είναι ενδεικτικό της επιρροής που ασκούν», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Ηλίας Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που συμμετείχε στη χθεσινή κινητοποίηση, και συνεχίζει:

«Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις με παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αποτελούν απειλή για την υγεία και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα παιδιά». Προβλήματα με κεραία κινητής αντιμετωπίζουν, όπως καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.», και οι κάτοικοι της οδού Κράτητος στα όρια των Δήμων Αθηναίων (Νέος Κόσμος) και Νέας Σμύρνης, με την κεραία να βρίσκεται κοντά σε σχολεία και τους ανθρώπους της γειτονιάς ήδη να οργανώνονται για την απομάκρυνσή της. Ο οδηγός του γερανού δικάζεται το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι του Ιλίου που συμμετείχαν στη δράση και η συνέλευση των κατοίκων της περιοχής τονίζουν ότι η σύλληψη έγινε για εκφοβισμό και καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης.

Μιχαήλ-Αγγελος Κωνσταντόπουλος
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: