Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2014

ΈΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Μέχρι την Παρασκευή 14 Μάρτη οι νέοι εκλογείς (ηλικίας 18 ετών - γεννηθέντες το 1996) για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο δήμο ή στα ΚΕΠ της περιοχής που διαμένουν.

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η σχετική προθεσμία όταν το υπουργείο Εσωτερικών ανάρτησε στην ιστοσελίδα του οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης από τους ενδιαφερόμενους εκλογείς.


Το ΚΚΕ και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών ζήτησε να παραταθεί η σχετική προθεσμία τουλάχιστον μέχρι τις 30 Μάρτη.

Για τη διαδικασία αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίτηση που θα συμπληρώσουν οι νέοι εκλογείς θα τους ζητηθεί και ο αριθμός δημοτολογίου τους. Οι νέοι εκλογείς που θα κάνουν αυτήν την αίτηση θα πρέπει να πάρουν ένα αντίγραφό της. Θα πρέπει επίσης να φροντίσουν να ενημερωθούν έγκαιρα για την εγγραφή τους ή μη στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, μέσω του «μάθε πού ψηφίζεις» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, περίπου στα μέσα Απρίλη.  

http://www.902.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: