Δευτέρα, Μαρτίου 10, 2014

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ!

Το... παραμύθι είναι γνωστό: η... καλή ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται στην κακή τρόικα. Και στο τέλος γίνεται πάντα αυτό που θέλουν οι δανειστές. Τι θέλουν τώρα (μεταξύ άλλων); Κατάργηση των τριετιών. Για να χτυπηθεί η... ανεργία! 

Η τρόικα, λοιπόν, ζητάει να παγώσουν οι τριετίες ακόμη μια 10ετία και να παραμείνουν οι μισθοί ως έχουν χωρίς την παραμικρή αύξηση.

Αφορμή και πάλι η ανεργία. Για να καταπολεμηθεί, λένε, η ανεργία δεν θα πρέπει για την επόμενη δεκαετία και τουλάχιστον ως το 2012 να υπάρξουν αυξήσεις μισθών μέσω των τριετιών.

Φοβερή λογική: για να πέσει η ανεργία που έχει φτάσει το 30%, πρέπει να συνεχίστει το τσεκούρωμα στους πενιχρούς μισθούς όσων - ακόμη - δουλεύουν!


Διότι η κατάργηση των τριετιών μεταφράζεται σε απώλεια από 60 ως και 180 ευρώ.

Παράλληλα ζητούν να αλλάξει ακόμη και το καθεστώς των απεργιών όπου στο πλαίσιο σύγκλησης της χώρας με τη νομοθεσία της υπόλοιπης Ευρώπης ζητούν η απόφαση για απεργία να λαμβάνεται από το 50% των εργαζόμενων, ενώ ο ιδιοκτήτης να έχει το δικαίωμα να κλείνει για κάποιες μέρες την εταιρεία ως αντίδραση στην απεργία (λοκ άουτ). 

Πάντα παραμένουν προαπαιτούμενο οι ομαδικές απολύσεις ,θέμα στο οποίο δεν έχει επέλθει συμφωνία καθώς η Τρόικα απαιτεί να καταργηθεί με νομοθετική ρύθμιση το... βέτο του υπουργού στο αίτημα για ομαδικές απολύσεις 

Αντε. Το πολύ πολύ να περάσουν κάποια τελευταία νέα μέτρα. Για να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Το δούλεμα και η γενοκτονία συνεχίζονται. 
ΤΟ ΧΩΝΙ 
ΠΤΡΖΑ TV
10-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: