Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ELBISKO» ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

Συνεχίζουν τις 24ωρες απεργιακές τους κινητοποιήσεις και αύριο Πέμπτη 20 Μάρτη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ELBISKO», συμφερόντων ομίλου Φιλίππου, στο Πικέρμι.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία δε δεσμεύτηκε για τα αιτήματα των απεργών, κύριο εκ των οποίων είναι η υπογραφή διμερούς ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν ήδη τρεις 24ωρες απεργίες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Στο πλευρό τους η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών και κλαδικά σωματεία



Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων – Ποτών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί όλα τα Σωματεία του κλάδου στο νομό Αττικής «να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους δίπλα στους εργαζόμενους της «ELBISKO» στο δύσκολο αγώνα τους καθώς και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις σε συνεργασία με το επιχειρησιακό Σωματείο.

Ο Όμιλος Φιλίππου είναι από τους πρωτοπόρους Ομίλους στον κλάδο στην εφαρμογή αντεργατικών μέτρων (απολύσεις σε «ΦΑΓΕ»-«ΕΒΓΑ»-«ΚΑΝΑΚΗ», μειώσεις έως 15% στην «ΕΒΓΑ», δίμηνη καθυστέρηση πληρωμών στον «ΚΑΝΑΚΗ», εκ περιτροπής εργασία στην αποθήκη της Μεταμόρφωσης και σε όλο το εργοστάσιο στο Αμύνταιο στη «ΦΑΓΕ», κατάργηση επιδόματος γάμου σε «ΚΑΝΑΚΗ»-«ΜΟΡΝΟ» κ.α.).

Αυτή η αντεργατική επίθεση δεν αντιμετωπίζεται από τον καθένα ξεχωριστά, χρειάζεται οργάνωση σε επίπεδο Ομίλου αλλά και του κλάδου συνολικότερα μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο διεκδίκησης από την Ομοσπονδία μας της υπογραφής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας».

Τη συμπαράστασή της εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά – Γάλα. «Η υπεράσπιση της κερδοφορίας του ομίλου περνά από τα τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η άρνηση της εργοδοσίας να υπάρξει σύμβαση εργασίας είναι το πρώτο βήμα στα παραπέρα αντεργατικά σχέδιά της. Άλλωστε το μονοπώλιο ΦΙΛΙΠΠΟΥ έχει πρωτοστατήσει στον κλάδο για να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της ΕΕ και των κυβερνήσεων διαχρονικά, όπως απολύσεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία κ.ά.

Συναδέλφισσες - φοι ο δικός μας δρόμος είναι η ενότητα όλων των εργαζόμενων στα εργοστάσια του ομίλου.

Ήρθε η ώρα να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια, πρέπει άμεσα να υπάρξει συντονισμός των σωματείων του ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ για να αντιμετωπιστεί από κοινού η βάρβαρη επίθεση που δέχεστε».

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της «ELBISKO» εκφράζει και το Σωματείο Εργαζομένων «ΕΒΓΑ».   

902.,gr

ΠΡΕΖΑ TV
19-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: