Σάββατο, Μαρτίου 15, 2014

«ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ EUROSTAT»

Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ
Συντονισμένη διπλή επιχείρηση στήριξης της κυβέρνησης αναμένουν στην αξιωματική αντιπολίτευση με ορίζοντα τις εκλογές του Μαΐου αφ' ενός από διεθνείς οργανισμούς και αφ' ετέρου, στο εσωτερικό, από μηχανισμούς που θα επιχειρήσουν να παρουσιάζουν αντεστραμμένη και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική εικόνα.   
Σε αυτή την επιχείρηση αναφέρθηκε εκτενώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή, τον πρώτο σταθμό των περιοδειών του στην περιφέρεια, θέλοντας να προλάβει ακυρώνοντας τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.



Χρησιμοποιώντας πολύ υψηλούς τόνους, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να διώξει την τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ευρωεκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους ευρωπαϊκούς λαούς και τους Ελληνες που πλήττονται άγρια από την κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ευθέως στη Eurostat και σε χρηματοπιστωτικό οίκο, τον οποίο δεν κατονόμασε, που θα πρωτοστατήσουν τις προσεχείς ημέρες στην προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, θέλοντας ουσιαστικά να προσφέρουν στήριξη στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

Συμφωνία

Ο κ. Τσίπρας τόνισε με έμφαση ότι η Eurostat θα προχωρήσει στις 22 Απριλίου στην ανακοίνωση πρωτογενούς πλεονάσματος, κατόπιν όμως συμφωνίας της κυβέρνησης με τον ευρωπαϊκό οργανισμό. «Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια, μιλώντας στους πολίτες της ακριτικής πόλης, περιέγραψε τι θα επακολουθήσει μετά την ανακοίνωση και τον τρόπο που η κυβέρνηση θα την αξιοποιήσει.

«Αμέσως μετά τα πανηγύρια θα αρχίσουν προεκλογικά, εφαρμόζοντας τις παλιές συνταγές του παλιού φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς.

Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουν μία "στημένη" έξοδο στις αγορές, για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι προετοιμασίες. Ενα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο". Εχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, που θα ντύσει την Μπάρμπι τους. Κατά σύμπτωση, βέβαια, είναι ένας οίκος που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για λογιστικές μονταζιέρες που θα μπουν μπροστά για να γίνει πειστικό το νέο success story. «Για να χωρέσουν οι αριθμοί στις εκλογικές σκοπιμότητες», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Λάστιχο έγιναν οι αριθμοί και τρένο οι λογαριασμοί.

»Εμφανίζουν μειωμένο το ΑΕΠ του 2012. Ετσι μεταφέρουν ύφεση από το 2013 στο 2012, για να εμφανιστούν ότι έπιασαν τους στόχους. Δείχνουν δηλαδή χειρότερο το 2012 για να φανεί καλύτερο το 2013.

»Η ύφεση, το ΑΕΠ, το πλεόνασμα, κόβονται, ράβονται, βάζουν τα καλά τους και κάνουν βόλτες στα προεκλογικά μπαλκόνια. Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα παρακμάζει, ακμάζει το πολιτικό θέατρο».

Ο Αλέξης Τσίπρας, που την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των περιοδειών του στον ευρωπαϊκό χώρο, επανέλαβε ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι μια αναμέτρηση «ζωής ή θανάτου» και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως την «τελευταία ελπίδα» του ελληνικού λαού, απευθυνόμενος όχι μόνο προς τον κόσμο της Αριστεράς αλλά σε πολίτες που κινούνται σε όλο το πολιτικό φάσμα.
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: