Κυριακή, Μαρτίου 23, 2014

Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ HUAWEI ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΧΑΚΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΗΝ NSA, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ

Στόχος εκτεταμένων επιχειρήσεων χάκινγκ από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ο κινεζικός τεχνολογικός και τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Huawei, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times και του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, τα οποία επικαλούνται ως πηγές έγγραφα που διέρρευσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κατόρθωσε ήδη από τις αρχές του 2009 να αποκτήσει πρόσβαση στους διακομιστές των κεντρικών γραφείων της Huawei, στην βιομηχανική «καρδιά» της Κίνας, αποσπώντας πληροφορίες για τις δραστηριότητες της επιχείρησης, τα προϊόντα της, αλλά και παρακολουθώντας τις επικοινωνίες ανώτατων στελεχών της.


Ανάμεσα στα πρόσωπα των οποίων τα e-mail ήταν προσβάσιμα στην NSA ήταν και ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού, Ρεν Ζενγκφέι.

Ένας από τους στόχους της όλης επιχείρησης, με κωδικό όνομα «Shotgiant», ήταν να εντοπίσει τυχόν συνδέσμους μεταξύ της Huawei και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας.

Άλλα έγγραφα αποκαλύπτουν μάλιστα πως η NSA σχεδίαζε να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία της Huawai ώστε όταν κινεζική εταιρεία πωλούσε τηλεπικοινωνιακό υλικό σε άλλες χώρες, η Υπηρεσία να μπορεί να διεξάγει εκεί παρακολουθήσεις μέσω των κινεζικών δικτύων και προϊόντων.

Οι νέες αποκαλύψεις από τους NYT και το Der Spiegel δίνουν μία ακόμα καλύτερη εικόνα του μυστικού κυβερνο-πολέμου που μαίνεται μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κατά τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται πως το 2012 επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου συνέστησε την απαγόρευση της δραστηριοποίησης της Huawei στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι τα προϊόντα της θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες να «χτυπήσουν» τα αμερικανικά δίκτυα επικοινωνιών.



ΣΚΑΙ 


ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: