Δευτέρα, Μαρτίου 10, 2014

ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ NEOSET

Οριστικούς τίτλους τέλους στη Νeoset δίνει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, η οποία κηρύσσει σε πτώχευση την εταιρία, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων του εργοστασίου που διατηρούσε στη Χαλκίδα.

Με την απόφαση αυτή, πλέον, όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Neoset, συμπεριλαμβανομένων και των σημάτων της, αποτελούν πτωχευτική περιουσία, από την εκποίηση των οποίων θα ικανοποιηθούν οι κάθε είδους δανειστές της και το δημόσιο.


Το υφιστάμενο δίκτυο καταστημάτων της Neoset, με όσα καταστήματα έχουν απομείνει σε αυτό, στην ουσία παύει την εμπορική του δραστηριότητα, αφού το σήμα Neoset αποτελεί πτωχευτική περιουσία, και θα πωληθεί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές της εταιρίας. Η απόφαση αυτή βάζει τέλος και στην ισχύ των συμβάσεων franchising που είχε συνάψει η Neoset, αφού μετά την πτώχευσή της λύονται και αυτές.

Επιπλέον, η απόφαση -σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των εργαζομένων και των συνηγόρων τους- προασπίζει τα νόμιμα συμφέροντά τους αλλά και μπλοκάρει την προσπάθεια των ιδιοκτητών της Neoset να εκμεταλλευτούν παράπλευρα το ισχυρό brand name της. Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρίας προσπάθησε να μεταφέρει τη φήμη και την πελατεία της εταιρίας σε παρασιτικό δίκτυο, ιδιοκτησίας της κυπριακής offshore εταιρίας HAZAREZO ltd, το οποίο παρουσιαζόταν ως «δίκτυο Neoset».

Συγκεκριμένα, μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της Neoset στο άρθρο 99 τον Ιούνιο του 2013, καταγγέλλεται ότι η διοίκησή της προχώρησε στην ανάπτυξη του εν λόγω παράπλευρου δικτύου, χρησιμοποιώντας μια σύμβαση που είχε υπογράψει τον Ιούνιο του 2012 με την κυπριακή HAZAREZO ltd.

Από τον Ιούλιο του 2013 άρχισε μέσω της εταιρίας Furniture New Line Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτησίας Hazarezo, να δημιουργεί καταστήματα με την επωνυμία Neoset σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ απορρόφησε σταδιακά όλα τα προϋφιστάμενα του δικτύου Neoset, με αποτέλεσμα στο πραγματικό δίκτυο διανομής Neoset να ανήκει μόνο το εταιρικό της κατάστημα στον Άλιμο. Μάλιστα, κατά του εν λόγω παράπλευρου δικτύου έχουν ασκηθεί αγωγές, για την άρση της παράνομης και αθέμιτης πρακτικής του, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι. 
http://www.euro2day.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
10-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: