Κυριακή, Μαρτίου 09, 2014

ΣΤΟ ΕUROGROUP ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

«Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των παζαριών μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τις τρύπες και τα «δώρα» που θα χρειαστούν οι τραπεζίτες.   Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι έως την άλλη Κυριακή, 16 Μαρτίου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους.


Ειδικά για το ζήτημα των τραπεζών, ο συγκεκριμένος παράγοντας διευκρίνισε ότι σημαντικό ρόλο, προς την επίλυση του προβλήματος διαδραμάτισε η πρωινή χθεσινή συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. Κατ' αυτήν τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποχρεώθηκε να υποχωρήσει από τις αρχικές ακραίες θέσεις του και να δεχθεί την ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών με τις άλλες ευρωπαϊκές.

Από την πλευρά του, έτερος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι υπέρ της επίλυσης μπορεί να συνετέλεσαν οι ανακοινώσεις δύο συστημικών τραπεζών για Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.

Οι αγορές θα κρίνουν τελικά για το εάν είχε δίκιο το ΔΝΤ που ανέβαζε σε περισσότερα των 9 δισ. ευρώ τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ή η ΤτΕ, που ανακοίνωσε 6,4 δισ. ευρώ το βράδυ της Πέμπτης.Η άμεση απάντηση των Πειραιώς, Alpha Bank να ανακοινώσουν πως θα κινηθούν για κάλυψη των αναγκών τους, η συνακόλουθη ενέργεια της Eurobank που προχωρά στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης και οι καθησυχαστικές δηλώσεις των ανθρώπων της Attica Bank ήταν το πρώτο βήμα.

Ακολούθησε σχεδόν αμέσως η Alpha Bank, καθώς συγκλήθηκε διοικητικό συμβούλιο την Παρασκευή, που επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες περί αύξησης κεφαλαίου.

Όπως σημείωνε καλά ενημερωμένος οικονομικός παράγων, η συγκυρία βοηθά την... έξοδο των ελληνικών τραπεζών στις αγορές, διαδρομή που όπως εκτιμά θα ακολουθήσει και η Ελλάδα.



enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: