Τετάρτη, Απριλίου 02, 2014

ΙΤΑΛΙΑ: "Η ΆΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 150.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ - Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ

Το Παλέρμο ετοιμάζεται να υποδεχθεί αύριο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ιταλικό ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του κατέρριψε τυπικά την αντιδημοκρατική εκλογική νομοθεσία, αποδεικνύοντας ότι η ενότητα της αριστεράς δημιούργησε μια νέα δυναμική.

Ανταπόκριση από το Τορίνο - Ιταλία - Του Αργύρη Παναγόπουλου


Μια ημέρα πριν από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλέρμο "Η Άλλη Ευρώπη με το Τσίπρα", το ψηφοδέλτιο της κοινωνικής, κινηματικής και πολιτικής αριστεράς, κατάφερε να συγκεντρώσει τυπικά πάνω από 150.000 υπογραφές καταρρίπτοντας στην πράξη τον αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο εκλογικό νόμο, δίνοντας τη μάχη για τη συγκέντρωση των υπογραφών στη Σικελία και τη Σαρδηνία.

Το Παλέρμο ετοιμάζεται να υποδεχθεί αύριο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ιταλικό ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του κατέρριψε τυπικά την αντιδημοκρατική εκλογική νομοθεσία, αποδεικνύοντας ότι η ενότητα της αριστεράς δημιούργησε μια νέα δυναμική. Η δημοκρατική και προοδευτική Ιταλία έδωσε τη δική της απάντηση στους ανελεύθερους και αντιδημοκρατικούς εκλογικούς νόμους που προσπαθούν να φιμώσουν με διοικητικά μέτρα την ελεύθερη έκφραση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική.

"Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα", το ενωτικό ψηφοδέλτιο της κοινωνικής, κινηματικής και πολιτικής αριστεράς, κατάφερε δεκαπέντε ημέρες πριν από τη λήξη της διορίας που προβλέπει ο νόμος να συγκεντρώσει και "τυπικά" τις απαραίτητες 150.000 υπογραφές που χρειάζονται για να παρουσιάσει τα ψηφοδέλτιά του στις πέντε εκλογικές περιφέριες της χώρας για τις ευρωεκλογές.

Την στιγμή που στη μικρή Βαλ ντ' Αόστα, στα ιταλό-γαλλο-ελβετικά σύνορα, οι ακτιβιστές των συλλογικοτήτων και οι σύντροφοι της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερία πανηγυρίζουν ακόμη για την επιτυχίας τους να ξεπεράσουν τις 3.000 υπογραφές, σε μια περιφέρεια με μόλις 90.000 ψηφοφόρους, η "Άλλη Ευρώπη με το Τσίπρα" συνεχίζει τη μάχη για τη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών στη Σικελία και τη Σαρδηνία, δύο προβληματικών περιοχών εξαιτίας των δύσκολων γεωγραφικών και πληθυσμιακών προβλημάτων που παρουσιάζουν.

Η αριστερά της Σικελίας, η ελληνική κοινότητα του Παλέρμο, αλλά και πολλοί δημοκρατικοί πολίτες που αγωνίζονται εναντίον της Μαφίας και των εγκληματικών οργανώσεων ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του το σύμβολο του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον της τρόικας και όλων αυτών που καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών στον Ευρωπαϊκό Νότο.


αυγη


ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: