Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ 683 ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Τον Μοχάμεντ Μπαντιέ, αρχηγό των αιγύπτιων Αδελφών Μουσουλμάνων, και άλλα 682 μέλη της ομάδας καταδίκασε ομαδικά σε θάνατο δικαστήριο στη Μίνια, στα νότια της χώρας. Παράλληλα, σε ισόβια μετατράπηκε η καταδίκη σε θάνατο άλλων 491 ισλαμιστών που είχαν καταδικαστεί μαζικά το Μάρτιο.


Η δίκη της Δευτέρας είναι το δεύτερο τμήμα της μαζικής δίκης σε βάρος μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων στη Μίνια, με την κατηγορία είτε της υποκίνησης σε βία είτε της δολοφονίας κατά τη διάρκεια των αιματηρών ταραχών που τους μήνες γύρω από την ανατροπή του Μόρσι.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, οι συγγενείς των εκατοντάδων κατηγορούμενων γύρω από το δικαστήριο ξέσπασαν σε φωνές και θρήνους. Το ίδιο το κτίριο είχε αποκλειστεί για το φόβο εντάσεων. 

Η ποινή πρέπει να κυρωθεί από τον Μεγάλο Μουφτή, διαδικασία που θεωρείται συνήθως τυπική.

Ωστόσο, τη Δευτέρα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη η καταδίκη σε θάνατο 491 από τους 529 ισλαμιστές που είχαν καταδικαστεί το Μάρτιο. Επικυρώθηκε η ποινή μόνο των 37 εξ αυτών.

Εάν επικυρωθεί η ποινή που επιβλήθηκε τη Δευτέρα στον Μπαντιέ, θα είναι το πιο υψηλόβαθμο μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων που οδεύει προς εκτέλεση μετά το 1966, οπότε και είχε εκτελεστεί ο «πνευματικός καθοδηγητής» της ομάδας Σαέντ Κουτμπ. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: