Τρίτη, Απριλίου 08, 2014

«ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» ΜΕ 70 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ

«Αντιτρομοκρατική επιχείρηση» με τη σύλληψη περίπου 70 «αυτονομιστών» εξαπέλυσαν οι ουκρανικές Αρχές στην ανατολική πόλη του Χαρκόβου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook.


Λίγες ώρες νωρίτερα, η Αστυνομία είχε εκδιώξει ομάδα ρωσόφιλων καταληψιών από το κυβερνείο της πόλης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax-Ουκρανία, οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για «παράνομη δραστηριότητα που συνδέεται με αποσχιστικές [κινήσεις], οργάνωση της μαζικής αταξίας, και βλάβη στην ανθρώπινη υγεία».

Οι συλλήψεις ανακοινώθηκαν στον απόηχο βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο του Χαρκόβου το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκρούσεις έγιναν μεταξύ φιλο-ευρωπαίων και φιλορώσων διαδηλωτών.

Τα επεισόδια στο Χάρκοβο ήλθαν λίγες ώρες αφότου ομάδα ρωσόφιλων ανακήρυξε την ανεξαρτησία της πόλης του Ντόνετσκ, ζητώντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για ένταξη στη Ρωσία. Παράλληλα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι αυτονομιστές κάλεσαν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει «προσωρινή ειρηνευτική δύναμη» στην πόλη.

SKAI

ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: