Τρίτη, Απριλίου 29, 2014

ΒΑΘΙΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΘΟΣ "ΣΥΝΤΑΓΗ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΛΕΠΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για "βαθιές πληγές" στην Ελλάδα, από επιλογές που έγιναν χωρίς τη δημοκρατική στήριξη του λαού, μίλησε στη Βουλή ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΙLO), ο οποίος εκτίμησε πως η χώρα μας δε θα επιστρέψει στην προ κρίσης κατάσταση.


Ενημερώνοντας τις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής – ο Γκι Ράιντερ άσκησε κριτική στη "συνταγή" που εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις λήφθηκαν από την Ε.Ε. με «βραχυκυκλωμένες τις θεσμικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων», ενώ «το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε με την δημοκρατική στήριξη του λαού της Ελλάδας». Επεσήμανε, δε, ότι η κατάσταση, πιθανότατα, θα ήταν καλύτερη αν είχαν επιλεγεί καλύτερες λύσεις.

«Υπάρχουν βαθιές πληγές στην Ελλάδα. Ο ρυθμός ανάκαμψης δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι μπορείτε να ξαναγυρίσετε στην κατάσταση πριν την κρίση. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τέλος της κρίσης», είπε ο γενικός διευθυντής της ILO, υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης ενδυνάμωσης του κοινωνικού διαλόγου και των θεσμών.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πιο έντονες πιέσεις άρχισαν να χαλαρώνουν και τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για ακραίες πρακτικές. Υπάρχει ανάγκη να αποκατασταθούν τα θεσμικά όργανα και η διαβούλευση», είπε χαρακτηριστικά ο Γκι Ράιντερ.

http://www.avgi.gr/article/2443358/bathies-pliges-apo-ti-lathos-suntagi-stin-ellada-blepei-i-diethnis-organosi-ergasias 
ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: