Κυριακή, Απριλίου 13, 2014

ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ

Τριάντα τραυματίες στη μάχη των διαδηλωτών με τους αστυνομικούς στην "αιώνια πόλη".
Ένας 47χρονος Περουβιανός έχασε το χέρι του από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που κρατούσε. Σύμφωνα όμως με άλλες πηγές ο 47χρονος, φτωχός ρακοσυλλέκτης μάζευε αντικείμενα από το δρόμο και μάζεψε και το μηχανισμό ο οποίος εξερράγη.   
Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών, συμμετείχε στην ειρηνική πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των εξώσεων και του ολοένα και αυξανόμενου ποσοστού ανεργίας.









Κάποια στιγμή όμως περίπου 100 πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα υπουργεία οικονομικής ανάπτυξης και εργασίας, στην κεντρική Βία Βένετο. Με καλυμμένο το πρόσωπο, φορώντας, σε πολλές περιπτώσεις, μπλε αδιάβροχα με κουκούλα, σταμάτησαν απέναντι από τους αστυνομικούς και μετά από περίπου μισή ώρα, γύρω στις 16.30 ώρα Ιταλίας, άρχισαν να πετούν φρούτα και μπουκάλια.Όταν τελικά κινήθηκαν κατά των αστυνομικών, εκείνοι απάντησαν με γκλομπ και δακρυγόνα.Ωστόσο, υπάρχουν φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν πως δεν ήταν μόνο κουκουλοφόροι συγκεκριμένου χώρου αυτοί που κινήθηκαν κατά των αστυνομικών.Κύριο σύνθημα των διαδηλωτών ήταν, "πρέπει να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Ρέντσι: ζητάμε σπίτι, αξιοπρέπεια, εισόδημα".
"Το δικαίωμα να μπορούν οι πολίτες να διαδηλώνουν για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως είναι το δικαίωμα στην στέγη, δεν μπορεί να συγχέεται με επεισόδια βίας, σαν και αυτά που ζήσαμε σήμερα το απόγευμα στην πόλη μας. Μια βία όχι μόνον σωματική, η οποία πλήττει έντονα, σε βάθος, όλη την πρωτεύουσα", δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο.
Διαδηλωτές, τέλος, πέταξαν αυγά, κόκκινη μπογιά και λαχανικά στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών, στην κεντρική οδό via XX Settembre, χωρίς, όμως, να συγκρουσθούν με την αστυνομία. απε http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: