Σάββατο, Απριλίου 05, 2014

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι προεκλογικές δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη διενέργεια τοπικού... δημοψηφίσματος για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα", ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, όπως η ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, θα πρέπει να λύνονται με τοπικά δημοψηφίσματα. Φυσικά, ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα διενεργηθεί σε περίπτωση που ο κ. Σπηλιωτόπουλος κερδίσει τις εκλογές. 



"Η Αθήνα δεν χωράει άλλους μετανάστες, τελεία"

Στην ερώτηση γιατί, εφόσον διαφωνεί, ψήφισε ως βουλευτής της ΝΔ και υπέγραψε ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανέγερση τεμένους, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απάντησε πως: "Δημοκρατία είναι να αφήνεις πίσω σου την προσωπική σου άποψη και στάση, και να αποφασίζει η πλειοψηφία". "Θέτουμε θέμα πού θα γίνει (το τζαμί), όχι αν θα γίνει... Αν θα γίνει στα όρια του δήμου Αθηναίων..." και συνέχισε την ρατσιστική του επιχειρηματολογία, τονίζοντας πως:

"Η Αθήνα δεν χωρά άλλους μετανάστες, τελεία. Στόχος μου είναι να επιστρέψουν οι Αθηναίοι από τα προάστια στο κέντρο, και να μην παραδοθεί η Αθήνα στους μετανάστες. Είναι βεβαρημένος ο χώρος της Αθήνας".

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος για το τζαμί

Απάντηση στα... προεκλογικά "τερτίπια" του Άρη Σπηλιωτόπουλου δόθηκε από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος τόνισε: "Η Αθήνα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει επίσημους χώρους θρησκευτικής λατρείας για τους χιλιάδες μουσουλμάνους κατοίκους της. Η πόλη μας δεν έχει τίποτε να φοβηθεί αναδεικνύοντας το πολυπολιτισμικό της πρόσωπο. Αντιθέτως έχει πολλά να χάσει από μια φοβική και στενόμυαλη αντιμετώπιση της διαφορετικότητας, που είναι στοιχείο της ίδιας της ταυτότητάς της". Υπογράμμισε, μάλιστα, τη σημασία στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Η δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου προκάλεσε τις αντιδράσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε δημοψήφισμα ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς αυτά δεν πρέπει να εξαρτώνται από τη βούληση της πλειοψηφίας.

Έντονη ήταν και η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, η οποία σημειώνει πως την ίδια ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του κ. Μπαλτάκου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανοίγει την ακροδεξιά ατζέντα συντασσόμενος με όσους θέλουν να μπλοκάρουν την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα.

Αθήνα, η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τέμενος

Το 2010 ακόμα, ο κ. Μπεγλίτης, τότε υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, τότε βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, παραδέχτηκε πως η Ελλάδα, παρακούοντας τις οδηγίες της ΕΕ, είναι η μοναδική πρωτεύουσα χωρίς τζαμί. Χαρακτήρισε μάλιστα το γεγονός "σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Πολιτείας". Ακόμα περισσότερο, είναι κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 13 του Συντάγματος και του άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου που ορίζουν ότι "η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι ανεμπόδιστη". Η ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας είναι δικαίωμα θεμελιώδες, όπως ακριβώς κι εκείνο της καθολικής ψήφου, πράγμα που ο κ. Σπηλιωτόπουλος επέλεξε να αγνοήσει επιδεικτικά σε καιρούς ιδιαιτέρως πονηρούς.

Είναι προφανές ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει καμία διάθεση να αποχωριστεί την πατέντα της ΝΔ που καλλιεργεί ρατσισμό και ξενοφοβία μέχρι να καρποφορήσουν -με μαθηματική ακρίβεια- ρατσιστική βία και περιθωριοποίηση. Η κατηγορηματική του φράση "η Αθήνα δεν χωρά άλλους μετανάστες", δεν αφήνουν κανένα χώρο σε αμφιβολίες: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα αγνοήσει επιδεικτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, θα καλλιεργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ρατσιστικό μίσος προκειμένου να εκλεγεί.

Άραγε η Αθήνα που οραματίζεται ο κ. Σπηλιωτόπουλος, είναι χειρότερη ακόμα και από αυτήν του κ. Καμίνη; Πόσες "σκούπες" και πόσες φασιστικές συμμορίες θα δρουν στους δρόμους της;
http://left.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: