Παρασκευή, Απριλίου 25, 2014

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Η ΠΟΕ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αντιδρώντας στην αξιολόγηση των υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση η ΠΟΕ ΟΤΑ πραγματοποιεί αυτή την ώρα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Επόμενος σταθμός των εργαζομένων θα είναι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Κόκκινο πανί για τους δημοτικούς υπαλλήλους είναι η διαδικασία αξιολόγησης καθώς όπως καταγγέλουν "αυτό που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση αποσκοπεί στην υποβάθμιση και μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και τελικώς υπονομεύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες".    
Σαρωτικές καταλήψεις στα Δημαρχεία όλης της χώρας σχεδιάζει η ΠΟΕ ΟΤΑ




Η Ομοσπονδία αμφισβητεί τη νομική εγκυρότητα της σχετικής ρύθμισης και τη Δευτέρα διοργανώνει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχειά της χώρας με σκοπό να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων, όπως λένε οι εργαζόμενοι. 

Η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της "καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014. Επίσης, καλεί την ΚΕΔΕ και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν "αξιολόγηση" που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση". 

Στο πλευρό των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι απολυμένες καθαρίστριες. 



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 
http://www.newsit.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: