Τετάρτη, Απριλίου 02, 2014

ΈΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ -VIDEOS ΑΠΡΟΚΛΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδες διαδηλωτών που ήταν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, επί της Σταδίου, προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο και να κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. 

Δεύτερη εστία σχετικά σύντομης έντασης ήταν τα Προπύλαια. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για οκτώ προσαγωγές.




Τα πνεύματα ήταν ήρεμα μετά τις 21:30, οπότε και όλοι οι δρόμοι άνοιξαν. Οι συγκεντρώσεις από συνδικάτα, κόμματα και φορείς είχαν ξεκινήσει το απόγευμα παρά την απαγόρευση των κινητοποίησεων την Τρίτη και την Τετάρτη. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από την αστυνομία για τη διεξαγωγή των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin. Κλειστοί σταθμοί του Μετρό το απόγευμα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στη συμβολή των οδών Χρήστου Λαδά και Σταδίου, Πανεπιστημίου και Πετιμεζά καθώς και Ακαδημίας και Ομήρου. Γύρω στις 20:00, συγκεντρωμένοι ζήτησαν να κινηθούν μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος, αλλά η αστυνομία δεν το επέτρεψε .Οι συγκεντρώσεις είχαν ξεκινήσει στα Προπύλαια, στην Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια στις 18:00. Συγκεντρώσεις είχαν προγραμματίσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοι φορείς. Επικεφαλής της πορείας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν βουλευτές του 


  
 

    



  



ΣΥΡΙΖΑ Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη


Παράλληλα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα καθώς και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης και στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με εκπαιδευτικούς, μέλη των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε όταν οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο άγαλμα Βενιζέλου.
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: