Τετάρτη, Απριλίου 02, 2014

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ - ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ

- Και ιδού έγινε η αποκάλυψη των τριων ονομάτων πολιτικών
- Πρόκειται για πρώην και νυν βουλευτές, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Θεσμών
- Είχαν λάβει χαριστικά δάνεια από συγκεκριμένη τράπεζα 
- Η δημοσιοποίηση έγινε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρη Συλλούρη
- Συλλούρης για Γενικό Εισαγγελέα: Του δώσαμε μασημένη τροφή

Πρόκειται για τους Αριστοφάνη Γεωργίου, Πρόδρομο Προδρόμου και Σοφοκλή Χ’’Γιάννη. 


Και οι τρεις είχαν ενημερωθεί από τον κ. Συλλούρη ότι πρόκειται να προχωρήσει στην αποκάλυψη των στοιχείων τους, μετά την απόκρυψη με την ένδειξη ΧΧΧ στην έκθεση, αντί παράθεσης των ονομάτων τους. 

Οι συγκεκριμένοι εντάσσονται στο πλαίσιο έρευνας για το ποιοι και πόσοι έχουν λάβει δάνεια με χαριστικούς όρους ή χωρίς ικανοποιητικές εξασφαλίσεις.

Πάντως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ότι για τους συγκεκριμένους τρεις πολιτικούς δεν φαίνεται να έχουν τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης αναφορικά με τα δάνειά τους, αλλά για λόγους ηθικής τάξεως και μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε αρχίζουν και τίθενται στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε χθες ότι προτίθεται να δημοσιοποιεί μέσω Facebook όσα ονόματα εντοπίζει από τον όγκο των εγγράφων που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών. Μάλιστα, χθες δημοσιοποίησε ήδη τα ονόματα τριών πολιτικών...

Εξάλλου, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι ήρθε η ώρα της διαφάνειας και της ενημέρωσης των πολιτών για τα παιχνίδια τα οποία παίζονταν πίσω από την πλάτη τους.

Ήρθε η ώρα για να δοθούν ονόματα στη δημοσιότητα και να μάθουν οι πολίτες τη διαπλοκή αλλά και την άνιση μεταχείριση που είχαν από τα τραπεζικά ιδρύματα ως πολίτες χωρίς αξιώματα.

Αναμένουμε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία και να δώσει τα ονόματα στη δημοσιότητα, όπου χρειάζεται και να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια των ΧΧΧ...  . NEWSIT.GR
 ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: