Κυριακή, Απριλίου 06, 2014

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ- ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

8.00 Ξεκίνησε η προσυγκέντρωση για τα πούλμαν, στο Μουσείο για την Αθήνα, στο άγαλμα Βενιζέλου & στο Πολυτεχνείο για τη Θεσσ/κη.

9.00 Στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στις φυλακές Δομοκού, συμμετέχουν αλληλέγγυοι από Αθήνα, Θεσσ/κη, Γιάννενα,Τρίκαλα, Λάρισα, Πάτρα.

11.30 Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο χωριό του Δομοκού από συντρόφους.

12.30 Μπλοκάρισμα 2 πουλμαν με διαδηλωτές από δυνάμεις καταστολής

13.00 Μόλις έφτασαν τα πούλμαν από την Αθήνα κατευθείαν στις φυλακές


13.31 Oι αλληλέγγυοι από Λάρισα κάνουν πορεία από Δομοκό γι ανα συναντηθούν με τους υπόλοιπους, έξω από τις φυλακές. Οι φυλακές είναι αποκλεισμένες από κλούβες των ΜΑΤ. Ένα πούλμαν της Θεσσ/κης έχει χαλάσει και έχει σταματήσει στη Λάρισα.

13.50 Ένα πούλμαν από  Λάρισα, ένα από Πάτρα, τρία από Θεσσ/κη. Το πούλμαν της Θεσσ/κης που είχε σταματήσει στην Λάρισα λόγω βλάβης, έχει ξεκινήσει πάλι και πηγαίνει Δομοκό. Ο κόσμος είναι έξω από τις φυλακές και φωνάζονται συνθήματα.

13.52 Μπρος, πίσω και πλάι των συγκεντρωμένων βρίσκονται κλούβες και διμοιρίες.

14.04 Τα πούλμαν από Αθήνα είναι 6, δηλαδή 300 άτομα περίπου. Οι κλούβες έχουν κόψει τον κόσμο πριν τις φυλακές, οπότε οι αλληλέγγυοι δεν έχουν οπτική επαφή με τους κρατούμενους.

14.20 Ο κόσμος ετοιμάζεται να κάνει πορεία προς την πλατεία Δομοκού από τις φυλακές, για να γίνει μικροφωνική.

14.28 Ο κόσμος παραμένει έξω απ' τις φυλακές Δομοκού , υπάρχει αρκετός παλμός.

14.30 Οι αλληλέγγυοι που παραμένουν έξω από τις φυλακές Δομοκού, είναι από Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Αγρίνιο. Αναμένονται τα πούλμαν από Θεσσαλονίκη.  Οι φυλακές είναι ακόμα αποκλεισμένες από κλούβες. Δεν υπάρχει οπτική επαφή αλλά οι κρατούμενοι ακούνε τα δυναμικά συνθήματα των αλληλέγγυων.

15.08 Έχει ξεκινήσει η πορεία από τις φυλακές Δομοκού προς την κεντρική πλατεία του Δομοκού. Η Θεσσαλονίκη συνάντησε τους υπόλοιπους διαδηλωτές πριν λίγο κοντά στις φυλακές. Μικροσυμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από τις φυλακές. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με ρίψη δακρυγόνων.

15.17 Ένα κομμάτι των αλληλέγγυων έχει παραμείνει στις φυλακές και τα ΜΑΤ τους σπρώχνουν ανα στιγμές με σκοπό να τους απωθήσουν.

15.50 Όταν οι συγκεντρωμένοι έφταναν στα πούλμαν, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην οπισθοφυλακή και έριξαν πολλά δακρυγόνα. Μετά από λίγο σύντροφοι εντόπισαν ασφαλίτικο αμάξι δίπλα στα λεωφορεία και το έτρεψαν σε φυγή.

16.00 Όλος ο κόσμος βρίσκεται στα πούλμαν στο δρόμο της επιστροφής για τις πόλεις του, αφού αποφασίστηκε να μην γίνει άλλη παρέμβαση στο χωριό του Δομοκού.

17.15 Από επικοινωνία με ένα από τα πούλμαν της Θεσσ/κης, μας ενημέρωσαν ότι στα Φάρσαλα είδαν συντρόφους (από πούλμαν που είχαν κατέβει) να συγκρούονται με χρυσαυγίτες. Ανέφεραν επίσης πως έξω από τα Φαρσαλα, το πούλμαν τους παρακολουθούσαν χρυσαυγίτες, ένας από αυτούς προσπάθησε με στιλέτο να σκάσει το λάστιχο και ένας αλλος (με μούσι τύπου Λαγού) με αυτοκίνητο, προσπάθησε να κλείσει το δρόμο στο πούλμαν.  Αυτή τη στιγμή το πούλμαν της Θεσσαλονίκης συνεχίζει κανονικά.

17.40 Μπλόκο στη Λάρισα από κλούβες και διμοιρίες.

17.45 Σύντροφος από ένα απ' τα πούλμαν της Θεσσ/κης μας ενημέρωσε ότι από τα Φάρσαλα, μέχρι τον κόμβο της Βιοκαρπέτ τους συνόδευε ένα περιπολικό μπροστά και μία κλούβα πίσω. Αυτή τη στιγμή τους έχουν σταματήσει. Το πούλμαν είναι περικυκλωμένο από ΜΑΤ σε πλήρη εξάρτηση , που έχουν επιθετική συμπεριφορά.

17.55 Πήγε και άλλη μια κλούβα στο μπλόκο.

18.20 Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να είναι μπλοκαρισμένο απο ΜΑΤ, κλούβες και περιπολικά το πούλμαν από Θεσσ/κη. Άτομα από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης αλλά και αλληλέγγυοι, είναι μέσα στο πούλμαν. Δεν  αφήνουν τους συντρόφους να κατέβουν από το λεωφορείο, προφανώς γιατί περιμένουν οδηγίες.

18.30 Τα ΜΑΤ μόλις ενημέρωσαν τους συντρόφους ότι θα γίνει έλεγχος στοιχείων και όποιος δεν έχει ταυτότητα θα προσαχθεί λόγω της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα νωρίτερα.

18.55 Η αστυνομία μόλις έφερε χρυσαυγίτες (που μπλόκαραν το πούλμαν της Θεσσ/κης στα Φάρσαλα) για αναγνώριση, λόγω του πεσίματος στα γραφρεία της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη στιγμή οι νενοναζί βρίσκονται μέσα στις κλούβες και κάνουν τις "απαραίτητες συνεννοήσεις" με τα ΜΑΤ που έχουν συλλέξει ήδη τις ταυτότητες των συντρόφων.

19.00 Οι μπάτσοι ζήτησαν να μπαίνουν ένας-ένας οι αλληλέγγυοι στην κλούβα για να πάρουν τις ταυτότητές τους (για να γίνεται και προφανώς αναγνώριση από τους χρυσαυγίτες). Οι σύντροφοι αρνούνται και παραμένουν έξω από τα πούλμαν.

19.25 Επειδή οι αλληλέγγυοι αρνήθηκαν τον εξευτελισμό ττης αναγνώρισης από χρυσαυγίτες στην κλούβα, τα ΜΑΤ ανακοίνωσαν πως θα προσαγάγουν όλους τους άντρες συντρόφους και θα τους πάνε στο ΑΤ Λάρισας. Οι πρώτοι 10 μεταφέρθηκαν στην κλούβα και αναμένονται κι άλλες κλούβες για να μεταφέρουν τους υπόλοιπους. Οι σύντροφοι καλούν τον κόσμο να δείξει την αλληλεγγύη του στο ΑΤ στη Λάρισα που θα μεταφερθούν σε λίγο.

19.45 Οι γυναίκες είναι 10-15 και μόλις τους επιστράφηκαν οι ταυτότητές τους. Οι δυνάμεις καταστολής ήδη έχουν πάρει στην κλούβα 10 άντρες και φέρνουν κι άλλες κλούβες για να πάρουν τους υπόλοιπους. Κάλεσμα αλληλεγγύης αλλά και για νομικλη βοήθεια στο ΑΤ Λάρισας





http://www.entasifm.org/poreia-domoko-enantia-stis-fylakes-ypsistis-asfaleias.html


ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: