Σάββατο, Απριλίου 19, 2014

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΖΕ ΤΟΝ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;; -ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ;;;;;

--Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΝ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ---
Η αποκάλυψη στο τεύχος 50 του HOT DOC, δεν είναι ένα ακόμη σκάνδαλο. Είναι πρώτα και κύρια μια απτή απόδειξη γι αυτό που λέγεται διαπλοκή και την απόφαση του πολιτικού συστήματος να καταθέσει στα πόδια της όποια αξιοπρέπεια έχει μείνει και σε αυτή ακόμη την κοινοβουλευτική λειτουργία.

Η Εισαγγελία της Αθήνας, μετά από έρευνα στο γραφείο του προφυλακισμένου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, κατέσχεσε έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις του. Σε κάποιες από αυτές τις σημειώσεις, ο επιχειρηματίας περιγράφει πώς χρημάτισε τον τότε βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη για να καταθέσει στη Βουλή Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου, χτυπώντας τον αντίπαλό του. Όσα υπήρχαν στα κατασχεμένα έγγραφα, τα επιβεβαίωσαν και μάρτυρες με τις καταθέσεις τους.

Τα στοιχεία οδήγησαν την Εισαγγελία να σχηματίσει δικογραφία κατά του Γιάννη Μιχελάκη και να την στείλει, όπως ορίζει ο νόμος στον Άρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή με το αίτημα άρσης της ασυλίας του αφού φέρεται να έχει διαπράξει το αδίκημα όταν ήταν βουλευτής και όχι υπουργός.


Το Δεκέμβριο, η δικογραφία φαίνεται να φεύγει για τον Άρειο Πάγο, αλλά χάνεται. Τέσσερις μήνες μετά και παρότι άλλες δικογραφίες που αφορούν άλλους βουλευτές εστάλησαν την ίδια περίοδο και πήγαν στη Βουλή η «δικογραφία Μιχελάκη» δεν πήγε.

Από τα επίσημα έγγραφα της Βουλής φαίνεται πως ως τις 3 Απριλίου δεν είχε πάει η δικογραφία. Σε συνομιλία που είχαμε με τον διευθυντή του υπουργού Δικαιοσύνης, υποστήριξε πως δεν θυμάται να πήρε το Υπουργείο τέτοια δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για να τη στείλει στη Βουλή.

Μέσα σε μία διαδρομή που είναι νομικά σαφής προσδιορισμένη και γεωγραφικά αποτελεί μια απλή διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, η δικογραφία και η ευθύνη έχουν χαθεί.

Επειδή τα επιχειρήματα «θυμάμαι» ή «δεν θυμάμαι» δεν προβλέπονται ούτε από το νόμο, ούτε από την ηθική και τη λογική. Επειδή μιλάμε για δημόσια πρόσωπα για τα οποία οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι.

Επειδή δεν τους φτάνει ούτε η ασυλία που έχουν θεσμοθετήσει και η ατιμωρησία για τα αδικήματά τους.

Επειδή έχουν το θράσος να μηνύουν πολίτες και δημοσιογράφους που τους ελέγχουν, όπως οφείλουν άλλωστε, καταλαβαίνει κάποιος πως δεν είναι ένα «θέμα Μιχελάκη» αλλά θεσμικής ή μάλλον παραθεσμικής λειτουργίας.

Το ένα θέμα είναι αν ο υπουργός έχει χρηματιστεί. Αυτό θα το βρει η Δικαιοσύνη και έπρεπε η απονομή της να είναι σύντομη για να μην είναι σε ομηρία ο βουλευτής.

Το δεύτερο θέμα είναι πως ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν απαντούν σε όλα αυτά, απαξιώνοντας τη λειτουργία του Τύπου και το Δημόσιο συμφέρον. Είναι αδιανόητο ο κύριος Σαμαράς να βγαίνει μόνο για να φωτογραφηθεί με τη Μέρκελ, αλλά να είναι αδιάφορος στο αν κάποιος υπουργός του χρηματίζεται όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελείς.

Το βασικό όμως θέμα είναι τι συμβαίνει μεταξύ Δικαιοσύνης και πολιτικών προσώπων. Πώς ένας δημοσιογράφος όταν αποκαλύπτει την αλήθεια, δικάζεται δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα μετά από έφεση της Εισαγγελίας, αλλά η δικογραφία για τον υπουργό χάνεται σε μια διαδρομή δύο χιλιομέτρων και τριών γραφείων;

Για τον Γιάννη Μιχελάκη μπαίνει σοβαρό θέμα. Για την κυβέρνηση όμως και τον πρωθυπουργό μπαίνει το σοβαρότερο.

Ο κύριος Μιχελάκης αντί να απαντήσει επίσημα, διαρρέει πως τα στοιχεία της δικογραφίας εναντίον του δεν είναι ισχυρά. Πώς το ξέρει αφού δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του ώστε να λάβει γνώση της δικογραφίας; Να υποθέσουμε πως αυτοί που έπρεπε να στείλουν τη δικογραφία στη Βουλή, αντί να κάνουν το νόμιμο κάνουν το παράνομο, δηλαδή τον ενημερώνουν;

Περιμένουμε...

HOT DOC  

............

Μια δικογραφία, περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή. Η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αρχών, οι οποίες κατάσχεσαν μεταξύ πολλών άλλων το ηλεκτρονικό αρχείο του Πάλλη, αλλά και δεκάδες φακέλους με έγγραφα, καθένας από τους οποίους είχε το όνομα κάποιου με τον οποίο ο Πάλλης δεν είχε απαραίτητα επαγγελματική σχέση. Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα αρχεία εμφανίζεται το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και ονόματα άλλων πολιτικών και κυρίως υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο…

Το διπλό σκάνδαλο που αποκαλύπτει το Hot Doc,  αφορά τόσο τον χρηματισμό πολιτικού, όσο και το γεγονός της συγκάλυψης, αφού εδώ και τέσσερις μήνες η δικογραφία δεν έχει φτάσει στη Βουλή για να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη. 

 http://www.koutipandoras.gr/article/111301/agnoeitai-dikografia-sok-o-pallis-hrimatize-ton-mihelaki  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ 

Φίλε Γιάννη,

Μόλις έμαθα πως έκανες τελικά μήνυση. Έγινες ένας από αυτούς που επέλεξε να κάνει μήνυση και ταυτόχρονα ένας απ' αυτούς που δεν επέλεξε να υπερασπιστεί την αθωότητά του. Μέρες πριν βγει το περιοδικό τηλεφωνείς σε πολιτικούς για να πεις πως σε χτυπάνε επιχειρηματίες, σε επιχειρηματίες για να πεις πως κάποιοι σε χτυπάνε πολιτικά και σε δημοσιογράφους για να πεις να μην δημοσιεύσουν τίποτα από αυτά που έχουν αποκαλυφθεί για σένα.

Μόνο εμένα δεν πήρες Γιάννη για να πεις αυτό που περίμενα να ακούσω «Κώστα δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που λένε οι εισαγγελείς, δεν είμαι τόσο ξεφτύλας ώστε να πουλάω σε επιχειρηματίες το κοινοβουλευτικό μου έργο για να πάρω ένα εφταχίλιαρο». Θα με έκανες να νοιώσω καλύτερα κι ας έλεγες ψέματα. Όμως δεν είπες τίποτα.

Σου ομολογώ πως ήταν δύσκολο για μένα να βγάλω αυτό το θέμα, όπως ήταν δύσκολο να βγάλω θέματα για συναδέλφους που κάποτε δουλέψαμε μαζί, σπάσαμε πλάκα, αγχωθήκαμε, κοντέψαμε να πάθουμε καρδιακό για να βγάλουμε τη δουλειά. Δεν μου ήταν καθόλου εύκολο να βάζω ως «υποψήφιο λαμόγιο» οποιονδήποτε από αυτούς που κάποτε ψάχναμε μαζί για λαμόγια, είχαμε κοινή γλώσσα αυτή της δημοσιογραφίας και νιώθαμε την ίδια έκπληξη μπροστά στο θράσος που είχαν πολλοί να μην απαντάνε καν σε όσα τους βάραιναν ως κατηγορίες.

Βρέθηκες ξαφνικά σε αυτή τη θέση, Γιάννη. Οι εισαγγελείς σε κατηγορούν ότι ήσουνα στο pay roll ενός προφυλακισμένου επιχειρηματία, έκανες στη Βουλή Ερωτήσεις για να τον εξυπηρετήσεις και κάποιος σου έφερνε για αντάλλαγμα 7.000 χιλιάρικα για να βγάλεις το …μεροκάματο. Τίποτα από αυτά δεν πίστευα. Δεν ήθελα να πιστέψω. Δεν σε πίστωνα μόνο με το γνωστό τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και με την διάθεσή μου να μην έχει κάνει κάτι τέτοιο ένας άνθρωπος που δουλέψαμε και ζήσαμε καταστάσεις μαζί. Δεν με συνέφερε, Γιάννη αν το θες. Δεν είναι εύκολο να γκρεμίζεις ξαφνικά την εικόνα που έχεις για ανθρώπους. Γκρεμίζεις και ένα δικό σου κομμάτι.

Τα στοιχεία στη δικογραφία ήταν σοβαρά. Βρέθηκαν χειρόγραφα του Πάλλη τα οποία σε ενοχοποιούν, κατέθεσε ο άνθρωπος που φέρεται να σου έφερνε τα λεφτά και η Ερώτηση που κατέθεσες υπέρ του Πάλλη, όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελείς, είχε σταλεί από το γραφείο σου στη ΝΔ, με φαξ στον φερόμενο ως «εργοδότη». Πάλι τίποτα δεν πίστεψα. Ούτε τώρα θέλω να πιστέψω. Έλεγα «θα πάρεις τηλέφωνο», όπως πρέπει να κάνει ένας πολιτικός που είναι υπό έλεγχο πάντα, όπως κάνει ένας δημοσιογράφος που γνωρίζει πως αυτό είναι το σωστό και κυρίως όπως κάνει ένας φίλος που νιώθει την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις γιατί έχει ξεφτιλιστεί. Δεν το έκανες.

Δίπλα σε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, ήρθε ένα ακόμη. Η δικογραφία αντί να πάει στη Βουλή για να καταφέρεις να αποδείξεις την αθωότητά σου, κρύφτηκε επί μήνες στα συρτάρια του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Δύο μέρες αφότου τυπώθηκε το περιοδικό και αφού γνώριζε το δημοσίευμα, έστειλε πίσω τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής, αντί να την πάει στην Ολομέλεια.

Φίλε Γιάννη, δεν έκανες τίποτα από όλα αυτά που έπρεπε να κάνεις ως πολιτικός, δημοσιογράφος και φίλος. Επέλεξες να κάνεις αυτό που εντείνει τις υποψίες, πιστεύοντας ίσως πως αφού απέδωσε η προσπάθειά σου να μην δημοσιευτεί ευρέως το θέμα, όλα είναι καλά. Δεν είναι συμπεριφορά αθώου αυτή, φίλε Γιάννη. Δεν ξέρω πώς μπορείς και συνεχίζεις να λειτουργείς με μια τέτοια ρετσινιά. Πώς την αντέχεις. Δεν σε ενοχλεί που ο άλλος θα σε βλέπει στην τηλεόραση και θα σκουντάει το διπλανό του λέγοντας «ο εφτάχιλιαρικας»; Δεν σε ενοχλεί που υπάρχουν άνθρωποι, ψηφοφόροι σου, ακόμη κι εγώ, που περιμένουμε μια απάντησή σου, όχι μόνο γιατί οφείλεις να τη δώσεις, αλλά γιατί το έχουν ανάγκη οι ίδιοι για να σε βγάλουν ως βάρος από τη δικιά τους συνείδηση; Δεν σε ενοχλούν όλα αυτά, ρε Γιάννη;

Είσαι αλήθεια ικανοποιημένος λέγοντας σε όποιον σε ρωτά πως μου έκανες μήνυση, πως είμαι καθοδηγούμενος από συμφέροντα και πως θέλω να σε καταστρέψω πολιτικά; Δεν αναρωτιέσαι τι λένε αυτοί που δεν σε ρωτάνε καθόλου; Που κουνάνε το κεφάλι δήθεν με κατανόηση, αλλά μέσα τους λένε «για εφτά χιλιάρικα ρε γαμώτο»;

Περιμένω ακόμη ωστόσο την απάντησή σου. Δεν πρόκειται για προσμονή δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Μόνο για να μπορώ να πω στον εαυτό μου «να, δεν ξεφτιλίστηκε για 7.000 γαμώτο!».


http://www.koutipandoras.gr/article/111776/gia-7000-re-gianni


ΠΡΕΖΑ TV
19-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: