Πέμπτη, Απριλίου 03, 2014

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΕΙΤΑΙ - ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων εμφανίζεται να λέει ο αποπεμφθείς γγ της κυβέρνησης Τ.Μπαλτάκος, σχετικά με ενόχληση του πρωθυπουργού για την μη προφυλάκιση στελεχών της ΧΑ και μετέπειτα παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, προχώρησε ο Χ.Αθανασίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δεν έχει λόγο να παραιτηθεί.


Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου υπογράμμισε πως εντολή του Αντώνη Σαμαρά από τις πρώτες ημέρες διώξεων ήταν να μην υπάρξει οιαδήποτε ανάμιξη της κυβέρνησης στο ανακριτικό και δικαστικό έργο, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους δικαίου.

Απαντώντας στο κάλεσμα Τσίπρα να παραιτηθεί, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές πως δεν βλέπει οποιονδήποτε λόγο να παραιτηθεί, παραπέμποντας την όποια απόφαση στον πρωθυπουργό. 

Στο πολιτικό μέτωπο, ο κ. Αθανασίου απέρριψε τις εικασίες πως η υπόθεση Μπαλτάκου προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία «τρικυμία που δεν έχει ουσιαστική βασιμότητα».

«Η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε πρόβλημα αν είχε οποιαδήποτε ανάμιξη» στις διώξεις της ΧΑ, εξήγησε ο κ. Αθανασίου.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 επισήμανε πως «πρόκειται για αστειότητες ότι "στήνονται" η Δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί».

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, συνάντησε τον κ. Μπαλτάκο μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη και του ζήτησε εξηγήσεις. «Μου είπε (ο Τ. Μπαλτάκος) ότι "ήταν μια συζήτηση... που ήρθε δήθεν να μου πει ότι αδικείται (σσ. ο Ηλ. Κασιδιάρης) και εγώ προσπάθησα να τον αποφύγω"» ανέφερε ο υπουργός.

«Η ουσία είναι ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση του Μπαλτάκου σε μένα και από μένα σε δικαστές. Αν είχα παρέμβει, γιατί δεν προφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης; Ο Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει» σημείωσε ο κ. Αθανασίου. 

Απέδωσε, δε, τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ σε απόπειρα «αποπροσανατολισμού» της κοινής γνώμης από τα τυχόν εγκλήματα της ΧΑ, και σε προσπάθεια της Κουμουνδούρου να ξεφύγει από τις «ήττες» που έχει υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: