Κυριακή, Απριλίου 06, 2014

JUNGLE-REPORT:Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»

Κι εκεί που λες, ας ρίξω μια ματιά σήμερα στην «Καθημερινή» μπας κι έγινε κάνα θάμα και ξέχασε ο Αλέξης Παπαχελάς να γράψει κάτι για το «μόνο δρόμο» που θα μας σώσει, μπαίνεις και βλέπεις πάλι ένα «κύριο άρθρο» που τιτλοφορείται «Ο μόνος δρόμος»:  
Ο σημερινός «μόνος δρόμος» της «Καθημερινής», για όσους δεν αναγνωρίζουν τον Αλέξη Παπαχελά από τον τρόπο γραφής του, φαντάζει λες και γράφτηκε στο γραφείο τύπου της κυβέρνησης και σε λίγο θα βγει ο Σίμος Κεδίκογλου να τον απαγγείλει στο Mega. Γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει και τον τίτλο «φάτε ένα λωτό και ξεχάστε το Μπαλτάκο γιατί βγαίνουμε στις αγορές».


Ο συντάκτης προσπαθεί με περισσή κουτοπονηριά να αποτρέψει το κόσμο από τη σκέψη ότι η κυβέρνηση είναι σάπια και διεφθαρμένη, ισχυριζόμενος πως αυτές είναι απόψεις της Χρυσής Αυγής και ότι όποιος σκέφτεται έτσι «συμμαχεί με τις δυνάμεις του σκότους». Η μέθοδος αυτή θυμίζει, αν μη τι άλλο, τις μεσαιωνικές πρακτικές της Ιεράς Εξέτασης, όπου όσοι πίστευαν σε κάτι διαφορετικό από τους «κατέχοντες τη Μία Αλήθεια» ήταν αυτομάτως κατειλημμένοι από το Σατανά 
Πέραν αυτού, όμως, είναι και παντελώς άκυρος ο ισχυρισμός ότι αυτές είναι οι απόψεις της Χρυσής Αυγής, γιατί στο περιβόητο βίντεο οι ομολογίες για το διεφθαρμένο ποιόν της κυβέρνησης δεν ακούστηκαν από τον Κασιδιάρη αλλά δια στόματος του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης. Μπορεί μεν ο συντάκτης να προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, για τον «μόνο δρόμο» του δηλαδή, αλλά, ευτυχώς, ούτε τυφλοί είμαστε ούτε κουφοί για να μην καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε και τι ακούμε.


Ας επιστρέψουμε όμως πάλι στους «καθημερινούς» «μόνους δρόμους».
Πριν τρεις μήνες είχαμε έναν άλλο «μόνο δρόμο», ο οποίος εκείνη τη φορά ήταν σε γενικές γραμμές η αναγκαιότητα της πιστής προσήλωσης των κυβερνόντων στην εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών της Τρόικας. Το κεφάλι κάτω και χωρίς «ναι μεν, αλλά». 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
http://jungle-report.blogspot.gr/2014/04/monos-dromos.html


ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: