Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL: ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ

Την προσπάθεια τρομοκράτησης από την πολυεθνική LIDL της συναδέλφου εργαζόμενης στο κατάστημα της εταιρείας στα Κάτω Πατήσια Στέλλας Χαλκιοπούλου και μέλος της νεοσύστατης Σωματειακής επιτροπής του σωματείου στο συγκεκριμένο κατάστημα, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Ν. Αττικής.


Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει: «Η πολυεθνική LIDL μέσω των στελεχών της προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα ενοχλημένη φυσικά από τη συνδικαλιστική δράση της εργαζόμενης να την προσεγγίζει λέγοντάς της ότι είναι υποδιευθύντρια - στέλεχος του καταστήματος και οφείλει να "δίνει" στην εργοδοσία τους εργαζόμενους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους καθώς επίσης και ότι θα προχωρήσει σε επιπλήξεις στους εργαζόμενους που προχώρησαν σε αγορά αμνοεριφίου τις ημέρες του Πάσχα από τα καταστήματα της εταιρείας.

Απέναντι σ' αυτές τις πρακτικές συνάντησε την αδιάλλακτη στάση της συνάδελφου στις αξιώσεις της εταιρείας και στην υπεράσπιση από την πλευρά της, όπως όφειλε, των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Προχώρησε έτσι στην ωμή άσκηση ψυχολογικής και τρομοκρατικής βίας όταν την Παρασκευή 24 Απρίλη παρουσιάζοντας της κάποιες ακυρώσεις συναλλαγής καθώς επίσης και αποδείξεων αναμονής ως επόπτες και ότι αν δεν υπογράψει εδώ και τώρα την οικειοθελή αποχώρησή της από την εταιρεία θα προχωρήσει σε μήνυση και η εργαζόμενη θα οδηγηθεί στη φυλακή !!!

Αυτά απέναντι σε μία εργαζόμενη για 13 χρόνια στην εταιρεία και με παιδί με ειδικές ανάγκες που πολλές φορές το έφερνε στη δουλειά της, γιατί δεν είχε που να το αφήσει !!!

Είναι φανερό πλέον και στον πιο ευκολόπιστο ότι η πολυεθνική LIDL μετά την δημιουργία πανελλαδικού σωματείου στην επιχείρηση με το οποίο καπελώνονται και αδειάζονται όλα τα υπόλοιπα σωματεία θα υπογράφει επιχειρησιακές συμβάσεις όποτε θέλει, όπως θέλει και με ότι όρους θέλει (επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με πάγωμα μισθών για το 2014 για τους παλιούς εργαζόμενους και μειωμένους μισθούς για τους νέους εργαζόμενους και με την δυνατότητα αναίρεσης μέσα στο 2014 και την υπάρχουσας κατάπτυστης σύμβασης) βάζει στο στόχαστρο και πρωτοπόρους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι απέναντι στις μεθοδεύσεις της προκειμένου να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην επιχείρηση, να τους απομονώσει, να τους απομακρύνει από το ταξικό σωματείο στο Ν. Αττικής και το ΠΑΜΕ προκειμένου να περάσει τα αντεργατικά σχέδια της (ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ - ΕΝΤΑΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) το επόμενο διάστημα.

Δεν υπογράφουμε κανένα χαρτί κριτικής συζήτησης, επίπληξης, αξιολόγησης ή απόλυσης.

Ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο.

Προχωράμε σε συντονισμό ανά κατάστημα, στήνουμε σωματειακή επιτροπή σε κάθε κατάστημα.

Σε περίπτωση απόλυσης προχωράμε άμεσα σε αγωνιστική κινητοποίηση μαζί με το σωματείο στο χώρο δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στη συναδέλφισσα μας μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες σε περίπτωση που η εργοδοσία προχωρήσει στην απόλυσή της.

Το Σωματείο ήδη παίρνει μέτρα σε αγωνιστική αλλά και νομική κατεύθυνση με άλλα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία πανελλαδικά καθώς και με φορείς και σωματεία των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!»





ΤΟ Δ.Σ. 

http://www.902.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
28-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: