Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΣΩ TWITTER ΚΑΙ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Περισσότερα από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι εξυμνούσαν την τρομοκρατία και προσέβαλαν τα θύματα της ΕΤΑ μέσω των λογαριασμών τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Οι συλληφθέντες διατηρούσαν προφίλ με 1.000 έως και 2.000 φίλους (ακολούθους) και έιχαν αναρτήσει δημόσια τουλάχιστον 50 μηνύματα με «βίαιο περιεχόμενο».


Στα μηνύματά τους εξέφραζαν την ελπίδα πως η βασκική αυτονομιστική οργάνωση θα συνέχιζε τα χτυπήματά της, χαιρέτιζαν τα μέλη της ΕΤΑ που πρόσφατα απελευθερώθηκαν, εξυμνούσαν την τρομοκρατία ή έκαναν υποτιμητικές αναφορές σε θύματα της οργάνωσης.

Οι περισσότερες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Χώρα των Βάσκων και την Ναβάρρα, ενώ η ποινή για το παραπάνω αδίκημα δεν επισύρει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των δύο ετών, και επομένως δεν μπορεί να οδηγήσει στον εγκλεισμό των κατηγορούμενων.

Ο διακηρυγμένος στόχος της εν λόγω επιχείρησης ήταν να δοθεί το μήνυμα πως τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να παραμένουν πλέον ατιμώρητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Guardia Civil (ισπανική πολιτοφυλακή) συλλαμβάνει πολίτες εξαιτίας των αναρτήσεών τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες υποθέσεις παραμένει εκείνη της σύλληψης της Loba Roja για tweets που αναφέρονταν στην GRAPO στα τέλη του 2013.

Πηγές: El Mundo, Publico.es   
http://www.thepressproject.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
28-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: