Δευτέρα, Μαΐου 26, 2014

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Το Κόμμα των Ευρωπαίων Πρασίνων πήρε το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία του, εξασφαλίζοντας 55 έδρες στην επόμενη Ευρωβουλή, αύξηση 11 εδρών συγκριτικά με το 2009.
Η επικεφαλής των Πρασίνων για τις Ευρωεκλογές, Σκα Κέλερ, τόνισε ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά για το κόμμα της.

«Το πράσινο μήνυμα επεκτείνεται και σε χώρες όπου πριν δεν είχαμε εκπροσώπηση, διότι έχουμε καλούς υποψηφίους σε όλη την Ευρώπη», τόνισε.


Μιλώντας για την Προεδρία της Κομισιόν, η Κέλερ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιλεγεί πρόσωπο μεταξύ των επικεφαλής των ευρωομάδων. Την Κυριακή, υπογράμμισε ότι το κόμμα των Πρασίνων «σίγουρα θέλει να μιλήσει στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ», τον υποψήφιο του κεντροδεξιού ΕΛΚ.

«Οι Πράσινοι δίνουμε ψήφους μόνο σε έναν υποψήφιο που στηρίζει τις προτεραιότητές μας», διευκρίνισε.

Η Rebecca Harms, μια εκ των επικεφαλής υποψηφίων για το γερμανικό Πράσινο Κόμμα, είπε:
«Για εμάς τους πράσινους, αυτό είναι ένα πολύ καλό βράδυ. Είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε τέταρτο μεγαλύτερο κόμμα στην Ευρωβουλή. Είμαστε ζωτικοί για την ανάπτυξη της Ευρώπης».
Κρίση στους Έλληνες Πράσινους

Η μεγαλύτερη νίκη για τους Πράσινους σημειώθηκε στην Σουηδία, όπου το Κόμμα Περιβάλλοντος βγήκε στη δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας το 15.2% των ψήφων. Αποτέλεσμα έκπληξη για τους Πράσινους ήταν και αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα τα πράσινα κόμματα έκαναν «βουτιά», αφού το πράσινο κίνημα κατέβηκε διασπασμένο στις Ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα οι Οικολόγοι Πράσινοι πήραν ποσοστό 0.9% ενώ οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» του Νίκου Χρυσόγελου, μόλις 0.5% και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει αυτή τη φορά εκπροσώπηση στη νέα Ευρωβουλή. Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες Ευρωεκλογές οι Έλληνες Πράσινοι είχαν εξασφαλίσει το 3.49% της ψήφου.

EurActiv.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
26-5-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: