Τετάρτη, Μαΐου 28, 2014

ΓΛΕΖΟΣ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ

Βέβαιος ότι θα διεξαχθούν πολύ σύντομα εθνικές εκλογές στη χώρα λόγω ύπαρξης εμφανούς αναντιστοιχίας μεταξύ λαϊκής βούλησης και κυβερνώντων εμφανίστηκε ο Μανώλης Γλέζος
Γλέζος: Οι εκλογές θα γίνουν σύντομα
«Όλα όσα και αν λένε, οι εκλογές είναι σύντομες. Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να μην γίνει προσφυγή στον λαό. Όσο συντομότερα οδηγηθούμε τόσο το καλύτερο», τόνισε ο κ. Γλέζος, μιλώντας σήμερα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Για όσους λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα στις ευρωεκλογές: «Και εγώ το λέω προσωπικά ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Κάναμε αρκετά λάθη, θα μπορούσαμε να τα έχουμε ξεπεράσει αλλά και το αποτέλεσμα αυτό που ήρθε δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει. Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι άμεσα τώρα παρουσιάζεται μια αναντιστοιχία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και στην παράταξη που κυβερνάει. Η ΔΗΜΑΡ έχασε τεράστιες δυνάμεις, όμως στη Βουλή αντιπροσωπεύεται με 14 βουλευτές. Πάρα πολλά κόμματα που είναι έξω από τη Βουλή σήμερα πλησίασαν και με μια άδολη απλή αναλογική θα ήταν στη Βουλή, δεν υπάρχει αναντιστοιχία; Υπάρχει μια πραγματική αναντιστοιχία η οποία μπορεί νομοτυπικά να λέγεται ότι εκφράζεται με τη δεδηλωμένη αλλά ουσιαστικά εάν δεν υπήρχαν οι 50 έδρες που κλέβει το πρώτο κόμμα από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχει χάσει τη νομιμοποίησή της την ουσιαστική».
Ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όντας εκλεγμένος ευρωβουλευτής, κάτι που χαρακτήρισε «αυτονόητο» ότι θα γίνει «μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες πιστεύω, δεν θα υπάρχει καμία αντίρρηση από κανέναν».

Έκανε λόγο για τις υποχρεώσεις, «τις οφειλές της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα με κύρια αιχμή να υπογραφεί συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας, διότι είναι παράδοξο αλλά η Γερμανία ως νομότυπη γνωρίζει ότι μόλις υπογράψεις συνθήκη ειρήνης αμέσως θα επιτελέσει το χρέος της χωρίς να διεκδικήσουμε τίποτα, μας υποχρέωσε και το αντικαταστήσαμε με μια νέα μορφή συνθήκης, η συνθήκη αυτή επιγράφει ότι βρισκόμαστε σε μη εμπόλεμη κατάσταση τα δυο έθνη».
Περισσότερο από αυτό, ωστόσο, είπε ότι ως ευρωβουλευτής θέλει να μεταφέρει «το καινούργιο που υπάρχει στη χώρα μας, σε όλους τους πολίτες που συναντάω από τη Δύση κανένας δεν δέχεται ότι πρέπει να αποφασίζει άλλος για αυτόν, αλλά σταματάει εκεί, λέει την μισή πλευρά του θέματος, δεν προχωράει στο άλλο μισό που είναι ότι όχι μόνο δεν δέχομαι ο άλλος να αποφασίζει για μένα αλλά μαζί με όλους τους άλλους συμπολίτες μου πρέπει να συναποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας».

«Αυτό το υπόλοιπο δυστυχώς δεν το έχει κατανοήσει ο Ευρωπαίος πολίτης και δυστυχώς δεν έχει βρει την πολιτική του έκφραση στα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Αυτό έχει γίνει κατανοητό στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλο και υψηλό επίπεδο ώστε να χαρακτηρίζω σήμερα, θέτω το πρόβλημα να μελετηθεί στο εύρος και στο βάθος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια δεν είναι κόμμα. Είναι η πολιτική συνείδηση του ελληνικού λαού», τόνισε.  %.   ΕΘΝΟΣ 

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: