Τετάρτη, Μαΐου 28, 2014

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΑΙ

Δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας διέλυσαν καταυλισμού περίπου 650 μεταναστών στο Καλαί, στις βόρειες γαλλικές ακτές.

Στον καταυλισμό βρίσκονται μετανάστες από τη Συρία και την Ερυθραία που φιλοδοξούν να περάσουν απέναντι, στο βρετανικό Ντοβέρ.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η επιχείρηση διεξάγεται χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερες εντάσεις. Οι αστυνομικοί, συνοδεία διερμηνέων, ελέγχουν κάθε σκηνή ξεχωριστά και απομακρύνουν τους λίγους μετανάστες που παρέμειναν στον καταυλισμό μετά την άφιξη της αστυνομίας.


Οι τοπικές αρχές δικαιολόγησαν τη διάλυση του καταυλισμού μετά την καταγραφή περιστατικών ψώρας. Ιατρικές οργανώσεις και οργανώσεις υποστήριξης μεταναστών είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον καταυλισμό.

Η διάλυση του καταυλισμού είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες. Oι Γιατροί του Κόσμου, μαζί με άλλες ομάδες που είχαν εικόνα της κατάστασης, επέκριναν την πρόθεση των αρχών για διάλυση του καταυλισμού «σε συνδυασμό» με την παροχή θεραπείας, λέγοντας πως η θεραπεία δεν μπορεί να γίνει εάν οι ασθενείς δεν έχουν καταλύματα. 

Στο λιμάνι του Καλαί καταλήγουν εκατοντάδες μετανάστες που φιλοδοξούν να φτάσουν στη Βρετανία. Ο αριθμός του έχει πολλαπλασιαστεί φέτος: Οι λιμενικές αρχές αναφέρουν ότι από την αρχή του χρόνου έχουν σταματήσει 3.000 μετανάστες, σε σύγκριση με 300 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο..   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: