Πέμπτη, Μαΐου 22, 2014

ΡΑΙΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

«Δεν έχω καμία γνώση σχεδίου [σαν το σχέδιο Ζ]» για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ερωτηθείς για το αν το Ταμείο έλαβε μέρος στις συζητήσεις για το φερόμενο σχέδιο Ζ, που αποκαλύφθηκαν στα πολύκροτα δημοσιεύματα των Financial Times, ο κ. Ράις επανέλαβε πολλές φορές πως δεν έχει κανένα σχόλιο.


«Δεν πρόκειται να σχολιάσω. Δεν θα μπω σε αυτό», επέμεινε.

Ωστόσο, ο κ. Ράις σημείωσε πως μέρος της δουλειάς του Ταμείου είναι να «σχηματίζει σενάρια» και να «εξετάζει ρίσκα», αποσαφηνίζοντας όμως πως δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε πως η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου.

Σε περίπτωση που η αξιολόγηση εγκριθεί, το Ταμείο θα εγκρίνει την εκταμίευση δύο δόσεων, συνολικού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ερωτηθείς τέλος αν το Ταμείο διαβλέπει τυχόν κινδύνους από τις εκλογές της Κυριακής, ο κ. Ράις αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.




skai.gr


ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: