Κυριακή, Μαΐου 11, 2014

«CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA» - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ

Σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 15 Μάη, σε όλες τις εγκαταστάσεις και υποκαταστήματα των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», και σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε επιλεγμένους μεγάλους χώρους προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Carrefour, Μαρινόπουλος, DIA».
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελευσίνας (δηλαδή τα κλαδικά σωματεία του Εμπορίου στο Νομό Αττικής) στηρίζουν την απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της μεγαλοεργοδοσίας να επιβάλει μονομερώς και παράνομα την εκ περιτροπής εργασία, πετσοκόβοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς. Την Κυριακή 11 Μάη θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα για καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Παράλληλα, καλούν τα συνδικάτα όλης της χώρας και ιδιαίτερα του κλάδου να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
Με τον αγώνα τους διεκδικούν: Αμεση ανάκληση των όποιων σχεδίων της για εκ περιτροπής εργασία. Επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικά παρακρατηθέντων από τους μισθούς και επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν περικοπεί. Ακύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας της ΟΙΥΕ και της εργοδοσίας, που προβλέπει μείωση των μισθών και με την οποία ναρκοθετήθηκαν και τα επιδόματα, αλλά και επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως στις 31/12/2009. Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες.
Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, «η εταιρεία Μαρινόπουλος αναδεικνύεται η πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου με 17.000 εργαζόμενους πανελλαδικά μετά την εξαγορά των Σούπερ Μάρκετ "Αρβανιτίδης" και "Λάρισα", με παράλληλη επέκταση στη χονδρική, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η ανάπτυξη και τα τεράστια κέρδη της εταιρείας πατάνε πάνω στην εξαθλίωση και τη φτώχεια για τους εργαζόμενους της εταιρείας, που στην πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ. Στο σύνολο των εργαζομένων έχει περικοπεί από την εργοδοσία το επίδομα γάμου, ταμείου, οδηγών, δηλαδή η μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί των εργαζομένων είναι πάνω από 20%».
Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους στα τοπικά υποκαταστήματα να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία στις επιχειρήσεις «Carrefour, Μαρινόπουλος, DIA».  . http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
11-5-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: