Παρασκευή, Ιουνίου 20, 2014

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΣΕ 200 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ Η «FORD»

Τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι της «Ford» στα εργοστάσια του Broadmeadows και του Geelong, θα απολυθούν την Παρασκευή, ανακοίνωσε η Ένωση Εργατών στις κατασκευές Αυστραλίας (AMWU).

Τον περασμένο Φλεβάρη η «Ford» ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 300 εργαζόμενους μέχρι τον Ιούνη, στο πλαίσιο της αποχώρησής της από την Αυστραλία το 2016. Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία που είχε θέσει η εταιρεία για τη συμπλήρωση του αριθμού των απολύσεων. Συνολικά, η αποχώρηση της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη χώρα θα οδηγήσει 1.200 εργαζόμενους στην ανεργία.


Η «Ford» Αυστραλίας δεν επιβεβαιώνει ότι οι απολύσεις θα γίνουν την Παρασκευή, αλλά δηλώνει ότι η πλειοψηφία τους θα γίνει μέσα στον Ιούνη.

Χαρακτηριστικό της δράσης των συμβιβασμένων συνδικάτων είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του τομέα αυτοκινητοβιομηχανίας της «AMWU», Dave Smith, δήλωσε ότι «η εταιρεία έχει επενδύσει πολύ χρόνο για να κάνει την διαδικασία (απολύσεων), όσο το δυνατόν καλύτερη, αλλά δεν είναι τέλεια».

Για τον πρόεδρο του τομέα αυτοκινητοβιομηχανίας της «AMWU», το ζήτημα που τίθεται είναι η παρατεταμένη αγωνία των εργαζομένων της «Ford» για το αν θα έχουν δουλειά ή όχι, σε περίπτωση που δεν ανακοινωθούν την Παρασκευή οι απολύσεις. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση για τα μέλη μας, να ζουν με την αβεβαιότητα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε για να συμπληρώσει ότι «Δεν μπορώ να κατηγορήσω την εταιρεία, για το πώς μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους».

Βέβαια, ο D. Smith καταφέρθηκε σφόδρα εναντίον της κυβέρνησης, η οποία, όπως σημείωσε, κατάργησε τις επιδοτήσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες, ύψους 5 εκ. δολαρίων Αυστραλίας το χρόνο.  http://www.902.gr/



ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: