Πέμπτη, Ιουνίου 26, 2014

ΝΙΓΗΡΙΑ: 21 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Είκοσι ένας θάνατοι και 17 τραυματισμοί έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι αυτην την ώρα από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε ώρα αιχμής σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούντζα.

«Έπειτα από μια προκαταρκτική έρευνα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φρανκ Μπα σε δημοσιογράφους στο σημείο της έκρηξης. Πρόσθεσε επίσης ότι ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί.


Ο Μάικ Ομέρι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι επρόκειτο για μια «βομβιστική επίθεση». «Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη, έσπασαν τα τζάμια στα παράθυρα του καταστήματος. Τρέξαμε έξω. Πολλοί άνθρωποι έτρεξαν επίσης, ορισμένοι είχαν πάνω τους κηλίδες αίματος» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ στην περιοχή κυκλοφορούσε πολύς κόσμος για να ψωνίσει και εργαζόμενοι, ανέφερε μία πηγή των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

«Αυτό συνέβη εν ώρα αιχμής» είπε η πηγή, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον 40 οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται σωστικά συνεργεία και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Δυνάμεις του στρατού έχουν επίσης σπεύσει στην περιοχή.

Κατά τους τελευταίους μήνες η Νιγηρία έχει βιώσει κλιμάκωση της βίας από τις επιθέσεις των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ, υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, διπλή βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα προκλήθηκε ο θάνατος 120 ανθρώπων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. 

LEFT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: