Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2014

«ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΜΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΕΜΕ!

Ο μελλοντικός βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος Στ' δεσμεύτηκε να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του στην υπηρεσία μιας «ενωμένης και διαφορετικής Ισπανίας».

Είναι η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρίγκιπα-διαδόχου από την ημέρα που ο πατέρας του, Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από το θρόνο.

«Επιτρέψτε μου να σεβαστώ την κοινοβουλευτική διαδικασία και να περιοριστώ στο να επαναλάβω την επιθυμία μου και την πίστη μου να αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου, με ελπίδα, στο εξαίρετο καθήκον να συνεχίζω να υπηρετώ τους Ισπανούς» δήλωσε συγκινημένος ο 46χρονος πρίγκιπας υπό το βλέμμα της συζύγου του, Λετίθια.


O πρίγκιπας που αναμένεται να γίνει ο βασιλιάς Φίλιππος Στ' σε περίπου δύο εβδομάδες μετά τη σχετική ψηφοφορία στα δύο σώματα του ισπανικού κοινοβουλίου, όπου την πλειοψηφία έχουν τα κόμματα που είναι υπέρ της μοναρχίας.

Το σχετικό νομοσχέδιο -Οργανικός Νόμος, όπως αποκαλείται- θα κάνει δεκτή την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος και θα ορίζει τις διαδικασίες διαδοχής. Υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν το Λαίκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, οι Σοσιαλιστές, το UPyD και αρκετοί από τους βουλευτές του καταλανικού CiU.

Το βασκικό PNV έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα απέχει, ενώ τα κόμματα της αριστεράς, με πρώτο το iU, δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το Νόμο.

Η τελετή αναμένεται στις 18 Ιουνίου.  

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει η El Pais, ο Χουάν Κάρλος δεν αποκάλυψε σε κανέναν την πρόθεσή του να παραιτηθεί, ούτε καν σε προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής με τις οποίες διατηρεί παραδοσιακά στενές σχέσεις.

Αντίθετα, φέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, να συζήτησε με τον γιο του τρεις πιθανές ημερομηνίες για την ανακοίνωση: την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, την πρώτη του Ιουνίου (όπως και τελικά έγινε) και τη δεύτερη του ίδιου μήνα. in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: