Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2014

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Στα θερινά τμήματα της Βουλής παραπέμπονται κρίσιμα νομοσχέδια, παραγράφονται πιθανά αδικήματα για το Μνημόνιο, ενώ δεν θα συζητηθεί η άρση ασυλίας του Η. Κασιδιάρη για το Μπαλτάκος-gate.   Λουκέτο από χθες στη Βουλή με απόφαση της κυβέρνησης και υπογραφή του Κάρολου Παπούλια. Με την κίνηση πολιτικής εκτροπής, οδηγούνται στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ δε θα συζητηθούν οι εκκρεμούσες άρσεις ασυλίας μεταξύ των οποίων και του Η. Κασιδιάρη για το βίντεο με τον Τ. Μπαλτάκο, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα. 


Συν τοις άλλοις παραγράφονται δεκάδες πιθανά αδικήματα που συνδέονται με το PSI, τα εξοπλιστικά, το σκάνδαλο των υποβρυχίων και την λίστα Λαγκάρντ. Επίσης δεν θα διεξαχθεί ούτε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις επαφές του Τ. Μπαλτάκου με τον Η. Κασιδιάρη και τις δηλώσεις του για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη απο τη κυβέρνηση στο χειρισμό στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τα θερινά τμήματα αποτελούνται απο 100 βουλευτές τους οποίους ορίζει το κάθε κόμμα κάτι που καθιστά τη Βουλή απόλυτα ελεγχόμενη απο τη κυβέρνηση και εκμηδενίζει το ενδεχόμενο πιθανών διαρροών.

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

«Αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη Βουλή, να το κάνει μόνο για εκλογές» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης που επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη για να του μεταφέρει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει αναίμακτα από τα θερινά τμήματα που έχει διατάξει η τρόικα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουϊκ.

Απ' την πλευρά της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «μόνο στην Ολομέλεια θα πρέπει να έρχονται νομοσχέδια γενικότερης σημασίας ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές».

«Για άλλη μια φορά θεσμικά κεκτημένα θυσιάζονται  στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ. 
http://stokokkino.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: