Τετάρτη, Ιουνίου 25, 2014

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Στον αέρα βρίσκεται το εξάμηνο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν, τουλάχιστον έως την επόμενη Δευτέρα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Την ανησυχία της διατυπώνει στα «Νέα» η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Τόνια Μοροπούλου. Όπως αναφέρει, η Σύγκλητος έχει απευθύνει έκκληση στους εργαζομένους να ανοίξει το ίδρυμα τονίζοντάς τους ότι αναγνωρίζει τον αγώνα τους για επιστροφή όλων των διοικητικών.


«Το ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο είναι πλέον υπαρκτό» υποστηρίζουν καθηγητές του ιδρύματος.
Προβλήματα παρουσιάζονται και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο αφού οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα έχουν αρχίσει να αποσύρονται από τις θέσεις τους, προκειμένου να γίνουν εμφανή τα προβλήματα στο Πανεπιστήμιο από την έλλειψη των υπαλλήλων. 

Χθες, Τρίτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τουλάχιστον ώς την ερχόμενη Δευτέρα, αντιδρώντας στη λύση που προκρίνει το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα, κάλεσαν σε τηλεδιάσκεψη, την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου, τους συναδέλφους τους από τα άλλα επτά Ιδρύματα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας για να συντονίσουν τις κινήσεις τους. .in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
25-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: