Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2014

ΠΑΡΙΣΙ: ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στο Παρίσι αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας μέχρι και το Σάββατο έχουν απευθύνει φορείς, ομάδες ακτιβιστών και συνδικάτα για την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του νεαρού Κλεμάν Μερίκ από ομάδα ακροδεξιών σκίνχεντ.

Οι φορείς έχουν καλέσει σε πορείες και συγκεντρώσεις με αντιφασιστικά συνθήματα και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει ευθεία αναφορά στη «συγκυρία» της ανόδου του Εθνικού Μετώπου (FN) της Λεπέν με την ακροδεξιά ρητορική του.


Οι διάφορες κινητοποιήσεις ξεκινούν την Πέμπτη, ακριβώς έναν χρόνο μετά το θάνατο του 18χρονου ακτιβιστή. Σε μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο του Παρισιού έχει καλέσει το μεσημέρι του Σαββάτου το συνδικάτο στο οποίο δραστηριοποιείτο ο νεαρός.

Μετά την δολοφονία, η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε στη διάλυση των δύο ακροδεξιών οργανώσεων με τον πιο μιλιταριστικό χαρακτήρα που είχαν παρουσία στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σε βάρος πέντε ατόμων είχαν κινηθεί διαδικασίες για την υπόθεση, με κύριο ύποπτο τον Εστέμπαν Μοριγιό. Η διαδικασία συνεχίζεται σε βάρος τεσσάρων από αυτών, οι δύο εκ των οποίων -ο Μοριγιόν και ένας από τους κατηγορουμένους για συνέργεια- παραμένουν υπό κράτηση.  in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: