Τετάρτη, Ιουνίου 18, 2014

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων οι οποίοι αντιδρούν στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας. Κλειστή η Αριστοτέλους. 
Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν την απόσυρση των κριτηρίων της αξιολόγησης τα οποία χαρακτηρίζουν αυθαίρετα. Μάλιστα όπως καταγγέλουν η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε απολύσεις. Οι διαδηλωτές που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας θα κάνουν πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Οικονομικών για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις καθαρίστριες. 


Oπως δήλωσε o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος "η κυβέρνηση αξιολογείται κάτω από τη βάση από τους έλληνες πολίτες". Στο ιδιο μήκος κύματος και δήλωση του προέδρου των εργαζομένων στο Λαϊκό νοσοκομείο, Τάσου Αντωνόπουλου ο οποίος τόνισε "η κυβέρνηση επιμένει σε μια ψευτοαξιολογηση με στόχο τη λιγότερη δημόσια υγεία. Εμείς αυτό δε θα το επιτρέψουμε". Παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι εως και τη λήξη του ωραρίου έχει προκηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. 

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ "οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά των μέτρων της αξιολόγησης, της κινητικότητας, των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων θα είναι διαρκείς και καθημερινές".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ  newsit.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
18-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: