Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2014

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΜΗΝΥΜΑ «ΑΡΠΑΧΤΗΣ»

Η παραθεριστική περίοδος έχει επισήμως ξεκινήσει και μπορεί οι θερμοκρασίες μέχρι στιγμής να μην είναι οι ιδανικότερες, ωστόσο το καλοκαίρι είναι εδώ και οι ξενοδοχειακές τιμές τον Ιούνιο στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2013, παρουσιάζονται σημαντικά αυξημένες.  

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Τη στιγμή που οι ανταγωνίστριες χώρες κρατούν σταθερές ή ρίχνουν τις τιμές, στην «Ψωροκώσταινα» -που αναμένει μια ιδιαίτερα καλή σεζόν- η αύξηση αγγίζει το 21%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr για το μήνα που διανύουμε, η Σαντορίνη αποτελεί την πρωταθλήτρια στην αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών. Το Ημεροβίγλι, αγαπημένος προορισμός του διεθνούς jet set, παρουσιάζει σε σχέση με τον περυσινό Ιούνιο αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών κατά 95%. Συγκεκριμένα, το Ημεροβίγλι ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους διάσημους και εύπορους παραθεριστές του με μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Ιούνιο στα 501 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η μέση τιμή κυμαινόταν στα 257 ευρώ. Το ίδιο σκηνικό και στο Φηροστεφάνι, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 289 ευρώ, έναντι 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013 (+51%). Αντίθετα, η Οία ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης... μόνο κατά 10% σε σχέση με πέρυσι (339 ευρώ έναντι 307 ευρώ τον Ιούνιο του 2013). Ομοίως και στα Φηρά οι τιμές τραβούν την ανηφόρα, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 242 ευρώ έναντι 137 ευρώ τον περασμένο Ιούνιο (αύξηση 77%).
Όσον αφορά την Αθήνα, παρουσιάζει αύξηση της μέσης τιμής διανυκτέρευσης κατά 35% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο 119 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα της περσινής χρονιάς η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαινόταν στα 88 ευρώ.

ΣΤΟ 21% Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σε πανελλαδικό επίπεδο, η αύξηση ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούνιο αγγίζει το 21%. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στην Ευρώπη για τον πρώτο μήνα του θέρους. Αντίθετα, οι ανταγωνιστικές ως προς την Ελλάδα χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Τουρκία, είτε διατηρούν τα ίδια με πέρυσι επίπεδα τιμών είτε ρίχνουν δραματικά τις ξενοδοχειακές τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γειτονική Τουρκία, που παρουσιάζει μείωση των ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013 κατά 15%. Η Ισπανία διατηρεί ακριβώς στα ίδια επίπεδα τις ξενοδοχειακές τιμές, ενώ και η παραδοσιακά ακριβή Ιταλία μειώνει οριακά τις τιμές σε σχέση με πέρυσι κατά 1%. Το ίδιο σκηνικό μείωσης τιμών καταγράφεται και στην Πορτογαλία (- 4%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 150 διαφορετικές ιστοσελίδες κρατήσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
Ποιοι προορισμοί θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών φέτος το καλοκαίρι; Οι μεσογειακοί προορισμοί αποτελούν πόλο έλξης για κάθε ταξιδιώτη που θέλει να γευτεί τις ομορφιές του ευρωπαϊκού Νότου. Σε ποια θέση έρχονται οι ελληνικοί προορισμοί; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr ερεύνησε και παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους μεσογειακούς προορισμούς με βάση τις κριτικές των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι του 2014. Όπως αποδεικνύεται, το καλοκαίρι θα έχει χρώμα ελληνικό, με τους διάσημους ελληνικούς προορισμούς να έρχονται πρώτοι στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.
Για μία ακόμα χρονιά οι ταξιδιώτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και εδραιώνουν στην πρώτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών την Ελλάδα. Το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την πρώτη θέση με διαφορά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, αφήνοντας πίσω διάσημους προορισμούς της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της γειτονικής Τουρκίας. Στη 2η θέση των προτιμήσεων βρίσκεται ξανά η Ελλάδα και για μία ακόμα φορά η Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα η Οία, δικαιολογώντας με τον καλύτερο τρόπο τη φήμη του ωραιότερου νησιού της Μεσογείου. Στην 6η θέση συναντάμε ξανά τη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, ενώ στην 8η θέση φιγουράρει «το νησί των ανέμων», η Μύκονος, με ποσοστό δημοτικότητας 83%. Τη λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών συμπληρώνει το Ρέθυμνο, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω κάνει την εμφάνισή του ένας ακόμη προορισμός της Κρήτης, τα πανέμορφα Χανιά.
Η λίστα είναι αποτέλεσμα της δημοτικότητας των προορισμών με βάση τις κριτικές των χρηστών. Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτής της λίστας είναι οι προορισμοί να διαθέτουν τουλάχιστον 5.000 κριτικές χρηστών από όλο τον κόσμο και τουλάχιστον 60 ξενοδοχεία ανά προορισμό.
http://www.makthes.gr/ 
 ΠΡΕΖΑ TV
11-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: