Κυριακή, Ιουλίου 06, 2014

ΑΥΞΗΣΕΙΣ... 13% ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ

Με μια χαρακτηριστικά μακιαβελική κίνηση, της οποίας οι δραματικές επιπτώσεις στη δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή στις δαπάνες του καταχρεωμένου και πολύπαθου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μένει απλώς να έρθουν στην επιφάνεια, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έδωσε, με απόφασή του, δραστική αύξηση κατά... 13% στις τιμές των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία διανέμονται σήμερα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ και θα διανέμονται εφεξής από τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Μάκη Βορίδη για τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών...   

Οι νέες, αυξημένες τιμές για τα ΦΥΚ θα "περάσουν", μάλιστα, άμεσα στο επικείμενο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, με το οποίο ο Μάκης Βορίδης επιδιώκει επίσης να ενσωματώσει αυξήσεις στις τιμές... 600 περίπου φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία διανέμονται ήδη από τα ιδιωτικά φαρμακεία, με χρήση της "πονηρής" μεθόδου των... "διορθώσεων"!
Σημειώνεται ότι το ετήσιο κόστος για τα ΦΥΚ υπολογίζεται σήμερα στο 1 δισ. ευρώ περίπου.

Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί...
Την ίδια στιγμή, για τις πιθανές αντιδράσεις του κλάδου στην απόφαση του υπουργού Υγείας να μειώσει περαιτέρω το μέσο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών συνεδριάζει σήμερα το πρωί το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας.

... και προετοιμάζουν "ανταρτοπόλεμο"
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της "Αυγής", σε έναν ιδιότυπο "ανταρτοπόλεμο" κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, προσανατολίζονται άμεσα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, οι οποίοι φαίνεται ότι απορρίπτουν προς το παρόν την επιλογή της έναρξης πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων.
Οι φαρμακοποιοί θα χρησιμοποιήσουν στον "ανταρτοπόλεμο" κατά της κυβέρνησης όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης επικοινωνιακής πολιτικής και θα προσδώσουν "άρωμα" έντονης δυσαρέσκειας και αντιπαράθεσης προς την κυβερνητική πολιτική, αποτέλεσμα της οποίας είναι η απόφαση του Μάκη Βορίδη για νέα μείωση του μέσου ποσοστού κέρδους του κλάδου στο 15,6%, έναντι του 21% το οποίο ισχύει σήμερα, σύμφωνα με τους έωλους "μαθηματικούς" υπολογισμούς του ιδίου του υπουργού Υγείας...
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι φαρμακοποιοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κλάδος να προχωρήσει ακόμη και σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις ή/και αναστολή τής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, άμα τη θέσει σε εφαρμογή της νέας αγορανομικής διάταξης για το μειωμένο μέσο ποσοστό κέρδους του κλάδου, αλλά και εάν ο ΕΟΠΥΥ εισέλθει εκ νέου σε περίοδο σοβαρών καθυστερήσεων στην πλήρη εξόφληση των φαρμακοποιών για εκτελεσμένες συνταγές των ασφαλισμένων του.

ΕΣΑμεΑ: Κάτω τα χέρια από τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ
Τέλος, να μην προχωρήσει σε καμία περίπτωση σε μετακίνηση φαρμακοποιών του δραματικά υποστελεχωμένου ΕΟΠΥΥ προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) καλεί με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) τον Μάκη Βορίδη.
Συγκεκριμένα, η ΕΣΑμεΑ τονίζει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωσή της:
"Οποιαδήποτε κίνηση, ακόμα και σκέψη, μετακίνησης φαρμακοποιών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στον ΕΟΦ σημαίνει αποδυνάμωση και, εν τέλει, κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, από τα οποία διανέμονται φάρμακα υψηλού κόστους σε χρόνια πάσχοντες, που είναι υψίστης σημασίας, ακόμα και για τη διατήρηση της ίδιας τους της ζωής. Ολόκληρος ο ΕΟΠΥΥ πάσχει από υποστελέχωση και είναι ακατανόητος ο λόγος που το υπουργείο Υγείας δεν προχώρησε στην εξαίρεσή του (σ.σ.: από την νομοθετική διάταξη για τη μετακίνηση προσωπικού προς τον ΕΟΦ)".

Βενιζέλος Βασίλης     http://www.avgi.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: