Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2014

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες προσπαθεί η κυβέρνηση να «λύσει» το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2014 - 2015, όπως προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε χτες από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο σωφρονιστικό κώδικα και προβλέπει ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά των μαθητών για την επικείμενη σχολική χρονιά, έχουν δημοσιευθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί έως την έναρξη του σχολικού έτους, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί, κατ' εξαίρεση των διατάξεων, να αποφασίζει την ανάθεση εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων και όχι μετά τις 28 Φλεβάρη του 2015.
Εάν στις ανωτέρω περιπτώσεις δεν έχουν αναδειχθεί προσωρινοί μειοδότες, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να αναθέτει για το ίδιο χρονικό διάστημα την εκτέλεση των δρομολογίων με πρόχειρο διαγωνισμό.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε για την τροπολογία ότι: «Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματική τη ρύθμιση όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της ανάθεσης χωρίς να έχουν προηγηθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001, σύμφωνα με την οποία περιορίζονται δραστικά τα δικαιώματα των μαθητών που μπορούν να έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης. Αυτό είναι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη τροπολογία, το οποίο έχει καταγγελθεί και από τους συλλόγους και από τις ομοσπονδίες γονέων, αλλά φυσικά και οι ρυθμίσεις όσον αφορά την παράκαμψη των διαγωνιστικών διαδικασιών που προβλέπονται».
    http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: