Δευτέρα, Ιουλίου 07, 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Στον αέρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι μετά την απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για το κλείσιμο των εργοστασίων σε Ορεστιάδα και Σέρρες που ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Ιούλη στους εργαζόμενους

Το κλείσιμο των εργοστασίων έρχεται ως συνέπεια των εξευτελιστικών τιμών που έδωσε για άλλη μια χρονιά στους αγρότες η ΕΒΖ, με αποτέλεσμα να μην καλλιεργηθούν πολλά στρέμματα. Συνολικά, φέτος καλλιεργήθηκαν 78.000 στρέμματα τεύτλων, από τα 428.000 στρέμματα που καλλιεργούνταν το 2005.


Συνάντηση με Σαμαρά ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επιδιώξουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Α.Ε. σε Ορεστιάδα και Ξάνθη, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας των δύο εργοστασίων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ορεστιάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων διάφορων φορέων αλλά και την παρουσία των υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Δερμετζόγλου, Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου και του βουλευτή Εβρου Μαρίνου Ουζουνίδη ενώ παρέστη εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην ΕΒΖ,Πέτρος Χαστανίδης εξήγησε πως αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή, η οποία θα επιδιώξει να συναντηθεί άμεσα με τον Πρωθυπουργό ή τον υπουργό Οικονομικών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «με το κλείσιμο των εργοστασίων που γίνεται "ελαφρά την καρδία", η περιοχή απαξιώνεται». Σύμφωνα με τον κ. Χαστανίδη, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συζήτησης πριν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να κατέβουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το αξιοσημείωτο είναι πως τη μελέτη που εισηγήθηκε το κλείσιμο της ΕΒΖ την εκπόνησε εταιρία συμβούλων στην οποία η σύζυγος του κ. Χαρδούβελη εκτελούσε χρέη αναπληρώτριας διευθύντριας. Η εταιρία συμβούλων «Kantor» είχε αναλάβει την εκπόνηση αρκετών μελετών για έργα της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και για μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. 

http://left.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: