Παρασκευή, Ιουλίου 18, 2014

ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΖΗΤΕΙ Η ΕΣΑΜΕΑ

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με το θέμα του τυφλού αριστούχου φοιτητή.
Όπως έγινε γνωστό ο φοιτητής θα εισαχθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο στο Φυσικό του ΑΠΘ έχοντας δίπλα του εξειδικευμένο συνοδό.

Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «σε σωστή κατεύθυνση κρίνεται η παρέμβαση του υπουργού ότι ο εσωτερικός κανονισμός του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ αλλά και άλλοι ανάλογοι εσωτερικοί κανονισμοί σε άλλα τμήματα στα ΑΕΙ της χώρας θα πρέπει να αναθεωρηθούν καθώς αντιβαίνουν βασικές αρχές του Συντάγματος». Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, για κανονισμούς που δεν επιτρέπουν τη φοίτηση σε άτομα με αναπηρία στα άκρα ή με σοβαρά προβλήματα όρασης, «κανονισμοί οι οποίοι είναι εκτός της εποχής, προάγουν την αδικία και τη διάκριση».
Η Συνομοσπονδία ζητεί «να τροποποιηθεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και συγκεκριμένα οι διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009, και ειδικά η διάταξη της παρ. 2 του εν λόγω άρθρου, με την οποία καθορίζεται ότι τα τμήματα των σχολών αποφασίζουν για ποιους πάσχοντες λόγω της φύσης της επιστήμης είναι δυσχερής η πάθησή τους με αιτιολογημένη απόφαση, η οποία όπως αποδεικνύεται στηρίζεται στην υποκειμενική κρίση των πανεπιστημιακών καθηγητών και στην άγνοιά τους επί κοινωνικών θεμάτων».
http://www.naftemporiki.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
18-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: