Κυριακή, Ιουλίου 27, 2014

ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν. Σχετική ενημερωτική επιστολή εστάλη ήδη προς το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, ότι προτείνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επρόκειτο να συναντηθούν την Κυριακή το πρωί, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και επικοινώνησαν τηλεφωνικά. Στην επικοινωνία αυτή, ο πρωθυπουργός του εξέφρασε την πρόθεσή του να τον προτείνει ως νέο επίτροπο για τη χώρα μας.

Η μετακίνηση του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες ανοίγει θέμα για το πρόσωπο του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Μιλώντας στο Βήμα, το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρότασης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, η θέση του επιτρόπου» και δήλωσε ότι με τον πρωθυπουργό δεν συζήτησε το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου» δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ανακοίνωση του νέου επιτρόπου αρχίζει και η «μάχη» για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα μας στην Κομισιόν.

Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ή το χαρτοφυλάκιο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις -στο οποίο περιλαμβάνονται τα κοινοτικά κονδύλια και το θέμα της ανεργίας- ή το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στην Κέρκυρα, και της ανακοίνωσε την απόφασή του ότι δεν θα προταθεί εκείνη για τη θέση του επιτρόπου. 

- Ντόρα, δυστυχώς το εγχείρημα δεν βγαίνει, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

- Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι, απάντησε η πρώην υπουργός και η σύντομη συνομιλία τους έληξε στο σημείο αυτό.  
IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: