Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2014

ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ Ι.ΙΕΚ-ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΙΙΕΚ

Εξιχνιάστηκε απάτη κακουργηματικής φύσεως από Όμιλο Εταιρειών (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), ο οποίος για πάνω από 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταδευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται συνολικά 14 φυσικά πρόσωπα (από 35 έως 97 ετών), τα οποία σχετίζονται με τον συγκεκριμένο Όμιλο, είτε ως ιδιοκτήτες είτε κατέχοντας άλλες θέσεις. Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε κακουργηματικό βαθμό, καθώς και πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).


Η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα που προέκυψαν υπεβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Για το χειρισμό της υπόθεσης απαιτήθηκε πολύμηνη, συστηματική και εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε ένας εξαιρετικά μεγάλος όγκος από φορολογικά στοιχεία και τραπεζικά δεδομένα, ενώ εντοπίστηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή, που αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Απόστολο Αλαμάνα, από τα στοιχεία της προδικαστικής δικογραφίας προκύπτει ότι οι ιδιοκτήτες του παραπάνω Ομίλου, οι οποίοι έχουν μεταξύ τους συγγενικές σχέσεις, ίδρυαν με νομιμοφανείς τρόπους εταιρείες, στις οποίες τοποθετούσαν «αχυράνθρωπους», ως νομικά υπεύθυνους – διαχειριστές. Τα άτομα αυτά στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν υπέργηρα και χωρίς οικονομική επιφάνεια.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι είχαν συγγένεια με στελέχη της εταιρείας και άλλοι όχι και δέχονταν έναντι αμοιβής να φαίνεται το όνομά τους, αφού πρακτικά δεν είχαν περιουσιακά στοιχεία που να κινδυνεύουν από κατασχέσεις σε περιπτώσεις δικαστικών διεκδικήσεων που θα προέκυπταν. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, η δράση αυτή των υπευθύνων του Ομίλου ξεκίνησε το 2006 όταν άρχισαν και τα οικονομικά προβλήματα, πούλησαν αρχικά σε εικονική εταιρεία τον εμπορικό τίτλο και στις εικονικές εταιρείες πέρασαν τα μισθολόγια και την διαφήμιση για να γλιτώσει η κύρια εταιρεία τους φόρους στο Δημόσιο και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες «βιτρίνες» λειτουργούσαν με αποκλειστικό σκοπό τη διαφημιστική προβολή και την «ενοικίαση» διοικητικού και διδακτικού προσωπικού, στις εταιρείες του Ομίλου. Με τη δημιουργία των συγκεκριμένων εταιρειών ο Όμιλος απαλλασσόταν από την υποχρέωση καταβολής, αφενός μεν ασφαλιστικών εισφορών για το σύνολο του προσωπικού, που εργαζόταν στις εταιρείες του Ομίλου και αφετέρου του αγγελιόσημου για τις διαφημίσεις του Ομίλου.

Από τη μακροχρόνια αυτή δράση, προέκυψε η συγκέντρωση οφειλών ύψους άνω των 6.000.000 ευρώ προς το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.) και τουλάχιστον 100.000 ευρώ προς το Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ.).

Για να αποφύγουν πλήρως την καταβολή των οφειλών, όταν αυτές γίνονταν απαιτητές, οι εταιρείες «βιτρίνες» πτώχευαν με νομιμοφανείς τρόπους, παύοντας τη λειτουργία τους και καθιστώντας έτσι αδύνατη την είσπραξη των οφειλόμενων χρηματικών ποσών από το Δημόσιο, καθότι οι «αχυράνθρωποι» δεν διέθεταν περιουσιακά στοιχεία.

Επιπλέον είναι χαρακτηριστικό ότι για το ρόλο των «αχυράνθρωπων», επιλέγονταν υπέργηρα άτομα, προκειμένου να τύχουν εύνοιας των σχετικών ποινικών διατάξεων, σε περίπτωση καταδίκης για οικονομικό έγκλημα και συγκεκριμένα να μην φυλακισθούν. Με τον τρόπο αυτό, οι εταιρείες του Ομίλου συνέχιζαν την οικονομική τους δραστηριότητα αδιάλειπτα και χωρίς οικονομικές οφειλές, ιδρύοντας νέες εταιρείες «βιτρίνες».

Στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε έλεγχο στους χώρους του Ομίλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου και για τα 14 εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα, για τη χρονική περίοδο από το έτος 1999 έως και το 2012.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων στους τηρούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς, για την πλειοψηφία των παραπάνω προσώπων. Πιο αναλυτικά διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις, που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων τους.

Η αναντιστοιχία αυτή, όπως προέκυψε, υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 19.800.000 ευρώ. Τα δεδομένα και οι διαπιστώσεις της έρευνας αποτυπώνονται αναλυτικά σε σχετική «Έκθεση Παράθεσης Οικονομικών Στοιχείων», που συντάχθηκε από εξειδικευμένους Αξιωματικούς (ειδικών καθηκόντων) της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς προκύπτει ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα απέκρυψαν σημαντικά εισοδήματα, διαπράττοντας εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Για τα αποτελέσματα και τα δεδομένα της έρευνας ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου και την επιβολή των ανάλογων προστίμων που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.
koutipandoras.gr

ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2014

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Ή ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΚΟΤΗΤΑ;
ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ....ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ...
Ο κ. Δημοσθένης Βεργής - ένας ορφανός που βέθηκε τυχαία σε ορφανοτροφείο μικρός - ως νέος Μιλτιάδης, ως άλλος… Αϊ-Γιώργης, υπερασπίστηκε τα χωράφια του ιστορικού Μαραθώνα μην τα πάρουν οι δοσίλογοι και οι Οθωμανοί….
Γελάει το πανελλήνιο με την “απόφαση γέλιου”, αλλά δεν την κρίνει!!!
Αν δεν δέχονται την μεταγραφή του Χοντζέτ ταπί, τα κτήματα ανήκουν στους απόγονους της οθωμανής Χανιμέ! Άρα η απόφαση ανοίγει τον δρόμο στους Τούρκους!

WSJ : To ΔΝΤ να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα! «Είναι λυπηρό το ΔΝΤ να αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή μου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013 ώστε να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό που όμως δεν υπήρχε.
Το κόμμα του Βεργή είχε ανοδική τάση και νέους δυναμικούς υποψήφιους…
Ενώ, ακόμα δεν έχουμε δει το πρόσωπο του εμπόρου ναρκωτικών της Φιλοθέης – γιατί τον κρύβουν άραγε – ποιοί πέρνανε μερίδιο από τις πωλήσεις ναρκωτικών – ο κ. Βεργής διασύρεται στο πανελλήνιο, ενώ δεν έχει κάνει όσα του καταλογίζονται, για να κρύψουν την πώληση της Ελλάδας και τα κέρδη των “αναδρομικών της ντροπής”, λένε οι δημοκράτες.
Δίκασαν, λένε, Βεργή για μια άσχετη υπόθεση, ενώ αυτός είχε μόνο 17 στρέμματα και όχι 452, για οικολογικό πάρκο ανοικτό στους πεζοπόρους, μόλις πήραν ένα δις αναδρομικά και πουλάνε την ΔΕΗ για το ένα δις αναδρομικών των δικαστών – ενστόλων και αύριο θα πουλήσουν και την ΕΥΔΑΠ για να καταλήξουν τα χωράφια βίλλες δικαστών και ευπόρων της κ. Μέρκελ και των Τούρκων…! Όποιος σηκώνει κεφάλι στην κ. Μέρκελ θα δικάζεται, όποιος πουλάει τον ιστορικό Μαραθώνα και την Ακρόπολη θα τα παίρνει αναδρομικά!!
Παρακαλούμε τους σοβαρούς δικαστές να μην πάρουν τα “αναδρομικά της ντροπής” και να τα χαρίσουν στα παιδιά, που υποσιτίζονται σχολεια
Ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών, χωρίς αναστολή (ούτε οι χουντικοί δεν δικάστηκαν τοσα χρόνια, ούτε οι βιαστές ανηλίκων, ούτε οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών, λένε οι πολίτες), επέβαλε στον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένη Βεργή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.
Παράλληλα, του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ. Η δικογραφία αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τετραγωνικών μέτρων, αξίας άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, έκταση την οποία ο κ. Βεργής εμφανίζεται να διεκδικούσε, παρά το γεγονός ότι τμήμα των διεκδικούμενων εδαφών ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και την ΕΥΔΑΠ. Ο κ. Βεργής δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, όπου εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του και αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ανώνυμος είπε...

.
Η απόφαση της επιτροπής Οθωμανικών κτημάτων αναγράφει ότι το έγγραφο 1255 της 10ης Ιανουαρίου 1838 του Οικονομικού επιτρόπου Αττικής,αναφέρει ότι το Δημόσιο δεν έχει ουδεμία απαίτηση !
Η απόφαση της επιτροπής Οθωμανικών κτημάτων αναγράφει ότι το έγγραφο 1255 της 10ης Ιανουαρίου 1838 του Οικονομικού επιτρόπου Αττικής,αναφέρει ότι το Δημόσιο δεν έχει ουδεμία απαίτηση !
Το έγγραφο αυτό το έχει και ο κ. Βεργής και είναι προσαρτημένο στο συμβόλαιο 6579 του συμβ. Αθηνών Βασ. Λαχανά που φυλάσσεται στο αρχειοφυλάκιο του Συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθήνας .
Επομένως τα κτήματα ΔΕΝ ανήκουν στο Δημόσιο .
Κοιτάξτε και απόφαση Εφετείου Αθ. 4153/2007 για χρησικτησία Δημοσίων κτημάτων πριν το 1915.
Για την ΕΥΔΑΠ ΑΕ , όπως και την προϋφιστάμενη Ελληνική Εταιρεία Υδάτων, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις , αρ.42 ν.3316/1925 [ΦΕΚ A 100/1925], αρ. 28 ν. 1068/1980 [ΦΕΚ A 190 /1980 ], άρθρο 1 και 4 ν. 2744/1929 [ΦΕΚ A 222/1999 ], την αιτιολογική (εισηγητική ) έκθεση του ν. 2414 /1996 [ΦΕΚ A 135/1996] επί του κοινωνικού χαρακτήρα τους ως ΔΕΚΟ ,την αιτιολογική (εισηγητική ) έκθεση του ν.3429/2005 [ΦΕΚ A 314 / 2005 ] και ιδίως την αναφορά επί του άρθρου 4 στη έκθεση σχετικά με τον έλεγχο της χρηστής διοίκησης των ΔΕΚΟ ,καθώς και το άρθρο 17 του Συντάγματος ,όπως ισχύει από το 1911 ,αλλά και τις συναφείς με τις ανωτέρω διατάξεις , προκύπτει ότι :
Εξάλλου, με βάση τον ως άνω ν. 3316/1925 περί της σύμβασης μεταξύ της Αμερικανικής Εταιρείας ULEN ( που κατασκεύασε το φράγμα της Λίμνης του Μαραθώνα ) και του Ελληνικού Κράτους, και ειδικότερα το άρθρο 42 όριζε ότι« ( …) αι αναγκαίαι γαίαι (…) θα απαλλοτριωθώσιν (…). Όσον αφορά εν τούτοις τας αναγκαιούσας μόνον υπό τύπον προσωρινότητος γαίας , η Κυβέρνησις δύναται είτε δια συμβιβασμού μετά των ιδιοκτητών ,είτε δι’ οιουδήποτε άλλου μέσου να επιτύχη την υπό της Εταιρείας προσωρινήν κατά την διάρκειαν των έργων κατάληψιν, χωρίς να απαλλοτριώση ταύτα. Εάν τοιούτος συμβιβασμός είναι αδύνατος και αν η Κυβέρνησις αναγκασθή να απαλλοτριώση αυτάς, αύται θα επιστραφώσιν εις την Κυβέρνησιν μετά την αποπεράτωσιν των έργων » . Η σύμβαση του Κράτους με την Εταιρεία ULEN με τον ως άνω ν. 3316/1925 ήταν ως γνωστόν μια σύμβαση Δημοσίου Δικαίου και οι διατάξεις του ανωτέρω νόμου είναι περιοριστικές .Κατά συνέπεια για τις εκτάσεις για τα έργα και τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας ULEN που χρειαζόταν προσωρινά η Εταιρεία, μόνο το Κράτος επιτρεπόταν να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να παραδοθούν στην Εταιρεία προσωρινά προς χρήση και ΔΕΝ επιτρεπόταν να καταλάβει αυθαιρέτως η Εταιρεία ULEN οποιαδήποτε έκταση . Συνεπώς δεν νοείτο γρησικτησία έκτασης με νομέα την Εταιρεία ULEN . Περαιτέρω με βάση τις ως άνω διατάξεις η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ( και η προϋφιστάμενη ΕΕΥ ) ήταν και είναι χρήστης των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν και όγι νομέας ,αφού οι εκτάσεις ανήκαν στο Κράτος είτε στο ΝΠΔΔ « Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ ».

Ανώνυμος είπε...

Εξάλλου η ΕΕΥ ήταν 100 % Κρατική και η ΕΥΔΑΠ ήταν 100 % Κρατική μέχρι το 1999 .Δεν νοείται ούτε επιτρέπεται μια 100 % Κρατική Εταιρεία, και μάλιστα με κοινωνικό χαρακτήρα ,να καταπατά ιδιωτικές εκτάσεις .Τούτο θα ήταν παραβίαση του αρ. 17 του Συντάγματος από το Κράτος, που ήταν ο αποκλειστικός μέτοχός τους. Περαιτέρω ,μετά την μερική ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ,το Κράτος παρέμεινε ο πλειοψηφικός μέτοχος με 63 % . Το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ υποχρεούται να προστατεύει τα συμφέροντα του βασικού μετόχου που είναι το Κράτος και θεμελιώδες συμφέρον του Κράτος είναι η τήρηση του Συντάγματος και τασσόμενη από αυτό προστασία της ιδιοκτησίας με βάση το αρ. 17 Σ. Κατά συνέπεια ,με βάση και την προαναφερθείσα αρχή της χρηστής διοίκησης που πρέπει κατά νόμο να διέπει την λειτουργία των ΔΕΚΟ , ούτε τώρα που η ΕΥΔΑΠ έχει μερικά ιδιωτικοποιηθεί, νομιμοποιείται το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ να καταλαμβάνει εκτάσεις που δεν έχουν απαλλοτριωθεί για τους σκοπούς της ή δεν έχει την κυριότητά τους η ΕΥΔΑΠ .Η αυθαίρετη κατάληψη έκτασης δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ,αλλά και δεν επιτρέπεται κατά ανωτέρω ( αφού και σήμερα ισχύει για τη λειτουργία της το αρ. 28 ν. 1068/1980 περί απαλλοτριώσεων, με βάση το αρ.4 του ν. 2744/1999) ,αφού εξάλλου από το 1999 η ΕΥΔΑΠ ΑΕ είναι μόνο ΥΡΐίστικ των εκτάσεων που ανήκουν στο ΝΠΔΔ « Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ »και δεν επιτρέπεται να είναι « νομέας » μιας έκτασης που δεν ανήκει στην ίδια ή στο ανωτέρω ΝΠΔΔ ,την οποία έκταση κατέλαβε αυθαιρέτως.
Η Δικαιοσύνη θα βρει την αλήθεια..
Ηδη ο κ. Βεργής φρόντισε να συντηρήσει την παράδοση που έχει δημιουργήσει με τις εντυπωσιακές προεκλογικές αφίσες του προαναγγέλλοντας την κάθοδό του στις ευρωεκλογές με μια εντυπωσιακή σύνθεση. Ντυμένος με αρχαιοελληνική περιβολή, κάθεται πάνω σε έναν αγριεμένο ταύρο και κρατά ένα μακρύ δόρυ με το οποίο, ως άλλος… Αϊ-Γιώργης, στοχεύει απευθείας στην καρδιά έναν τρικέφαλο δράκοντα που συμβολίζει την τρόικα και απειλεί με τα νύχια του την Ευρώπη! Και όλα αυτά υπό το έντρομο βλέμμα της Ανγκελα Μέρκελ!
Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν οι:
ΒΕΡΓΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του Εμμανουήλ
ΚΑΣΤΡΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΑ του Πέτρου
ΚΟΖΙΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη
ΠΟΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου
ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ελευθερίου
ΧΑΤΖΗ ΑΝΝΑ του Βύρωνα
Η Δικαιοσύνη θα βρει την αλήθεια…
Στο θέμα της συγνώμης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα επανέρχεται η Wall Street Journal, που επιμένει πως το Ταμείο πρέπει να απολογηθεί στη χώρα για τις αποτυχημένες προβλέψεις και την επιβολή μέτρων λιτότητας διά της βίας.

Η εφημερίδα Wall Street Journal, συνεχίζει την κριτική της προς την πολιτική του ΔΝΤ και τις προβλέψεις του όσον αφορά την εξέλιξη των οικονομιών διαφόρων χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, από την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε συγγνώμη πρόσφατα. Ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον, διατυπώνει την άποψη ότι «είναι λυπηρό το ΔΝΤ να αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή μου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013 ώστε να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό που όμως δεν υπήρχε. Το ίδιο συνέβη τώρα με την Ισπανία, όπου ακόμη μια φορά οι προβλέψεις του Ταμείου αποδείχτηκαν λανθασμένες».
Πέτρος Μολυβιάτης οικολόγος