Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2014

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη σύλληψη ενός ισπανού νεοναζί προχώρησε η αστυνομία της Βαρκελώνης ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να γρονθοκοπεί στο πρόσωπο έναν νεαρό άνδρα ασιατικής καταγωγής επειδή είχε το θράσος να... πάρει το μετρό.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο 25χρονος νεαρός από τη Μογγολία δέχεται τρομοκρατημένος την απρόκλητη επίθεση του ξανθού Ισπανού και προσπαθεί με τα λόγια να κατευνάσει το μένος του. Ωστόσο ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, ο νεοναζί του επιτίθεται χτυπώντας τον στο πρόσωπο. 


Μόνο τότε παρεμβαίνουν οι υπόλοιποι επιβάτες του συρμού οι οποίοι απωθούν τον Ισπανό αλλά και τον Ασιάτη έξω από το βαγόνι. 

Όταν ο άνδρας που δέχθηκε επίθεση κατέθεσε μήνυση η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη και να τον συλλάβει. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, o δράστης είναι ανήλικος, ενώ η αστυνομία συνέλαβε δύο ακόμη άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, έναν ακόμη ανήλικο και έναν ενήλικα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και ο δήμαρχος της Βαρκελώνης καταδίκασε την ρατσιστική αυτή επίθεση, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στην πόλη του.
 


ethnos
 ΠΡΕΖΑ TV
2-7-2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: