Τετάρτη, Ιουλίου 09, 2014

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΜΕΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ

Την εγκληματική απόφαση της εργοδοσίας του «Ερμή» να απειλήσει με απόλυση εργαζόμενο ΑΜΕΑ, αν δεν δεχθεί να αλλάξει τη σύμβαση πλήρους απασχόλησης σε μερική απασχόληση, καταγγέλλουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Την Πέμπτη 10 Ιούλη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη διοίκηση του «Ερμή» στην παλιά Αμερικανική Βάση του Ελληνικού.


Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Ο εργαζόμενος ύστερα από 14 χρόνια εργασίας πέφτει θύμα του λεγόμενου (κατά την εργοδοσία) "εξορθολογισμού και νοικοκυρέματος". Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός να απειλείται εργαζόμενος από το ίδιο το κέντρο που τον εκπαίδευσε και κατόπιν τον προσέλαβε. Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι οι "φιλάνθρωποι εργοδότες", γνωρίζοντας την δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση αλλά και "εκτιμώντας" τη 14ετή προσφορά του εργαζόμενου, αποφάσισαν να ξεκινήσουν από αυτόν -τον πιο αδύνατο κρίκο- τον εξορθολογισμό του κέντρου.

Οι εργαζόμενοι στον "Ερμή" συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για επτά και πλέον μήνες, να μη λαμβάνουν δώρα και επιδόματα περίπου τρία χρόνια, γιατί έτσι αποφάσισε η εργοδοσία, και παρ' όλα αυτά να καλούνται εκβιαστικά να συμβάλλουν, παραχωρώντας κάτω από εκβιασμούς κάθε εργασιακό τους δικαίωμα».
 http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: