Τετάρτη, Αυγούστου 13, 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ο ΆΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

Χάος με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες: Πράσινο φως από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για «φοροεπιδρομή» στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο. Μετά τις αντιδράσεις, το ΥΠΟΙΚ παραπέμπει το θέμα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου να κρίνει τη νομιμότητα των ελέγχων.



Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κληθεί να αποφασίσει για τη νομιμότητα της διεξαγωγής φορολογικών ελέγχων σε κατοικίες, δίχως τη συνοδεία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, "αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής διευκρινίζουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί".

------------------------------------------------------

Την «μπάλα» με τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν χάσει οι εφορίες σε ολόκληρη τη χώρα, που λόγω του τεράστιου όγκου δεν ξέρουν πια ποιες οφειλές έχουν ρυθμιστεί, ποιες έχουν εισπραχθεί και ποιες έχουν διαγραφεί από τα βιβλία τους.

Η θολούρα με τα ληξιπρόθεσμα, που αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό και οδεύουν προς τα 70 δισ. ευρώ είναι τέτοια, που κάποιες ΔΟΥ έχουν φτάσει να βεβαιώνουν δύο, ακόμη και τρεις φορές το ίδιο ποσό της οφειλής, σε βάρος βέβαια των φορολογουμένων! (efsyn.gr)

Το «πράσινο φως» για την «έφοδο» των ελεγκτών όχι μόνο για να ελέγξουν φορολογικά όταν έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής, αλλά και για να ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά πράγματα για την είσπραξη οφειλομένων άναψε γνωμοδότηση-σοκ που εξέδωσε με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφων) η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών. (ethnos.gr)

 ΠΡΕΖΑ TV
13-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: