Τετάρτη, Αυγούστου 06, 2014

ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ...ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ενώ ψηφίστηκαν την Τρίτη, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο διατάξεις για τα δάση.

Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπογράμμισε στην παρθενική ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει "να ξεχωρίσουμε προτεραιότητες, χωρίς παραμορφωτικό καθρέπτη του παρελθόντος". 


Ο κ. Χαρδούβελης επανέλαβε πως το μεγαλύτερο τμήμα της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη συντελεστεί, και ότι απομένουν μόνο διαρθρωτικές αλλαγές.

Στο μεταξύ την Τρίτη, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον χώρο της διαφήμισης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συζήτηση έγινε απουσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ, που αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Νωρίτερα, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που έμειναν στη συζήτηση ψηφίσαν «παρών». Για τη συγκεκριμένη τροπολογία έγινε και η 24 απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε της τροπολογίας, λέγοντας ότι δημιουργεί ένα πλαίσιο διαφάνειας με την καθιέρωση της απευθείας τιμολόγησης των διαφημιζομένων από τα ΜΜΕ και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι απέφυγε μια ουσιαστική συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση στα ΜΜΕ. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «όταν θέλεις να κάνεις μια συζήτηση δεν φεύγεις. Αν καθόταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να καταγγείλει τα ‘αμαρτωλά’ ΜΜΕ, όταν όλα τα στελέχη του βρίσκονται πρώτο τραπέζι πίστα σε αυτά. Δεν ζουν χωρίς αυτούς.»

ΣΚΑΙ



ΠΡΕΖΑ TV
6-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: