Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2014

ΔΗΘΕΝ EΚΕΧΕΙΡΙΑ 7 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ

Ανθρωπιστική εκεχειρία 7 ωρών (από τις 10 το πρωί της Δευτέρας) στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε το Ισραήλ, μετά από έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.

Σχετικά με την επίθεση, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στόχος ήταν τρεις μαχητές οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα κοντά στο σχολείο.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ως «εγκληματική ενέργεια» που αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζεν Πσάκι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συγκλονισμένες από αυτή την «επαίσχυντη» επίθεση.

Κατέρρευσε η εκεχειρία;

Η κατάπαυση του πυρός δεν ισχύει για την περιοχή ανατολικά της πόλης Ράφα, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός δεχθεί επίθεση θα αντεπιτεθεί.

Αρχικά η Χαμάς αντιμετώπισε με καχυποψία την εκεχειρία. Ο εκπρόσωπός της κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιχειρεί να «στρέψει την προσοχή μακριά από τις πρόσφατες σφαγές».

Αργότερα, η παλαιστινιακή πλευρά κατηγόρησε το Ισραήλ ότι την παραβίασε βομβαρδίζοντας ένα σπίτι στην πόλη της Γάζας.

Ταυτόχρονα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, μετέδωσε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε από σφαίρα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Άσραφ Αλ-Κίντρα δήλωσε ότι 15 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν από την αεροπορική επιδρομή με στόχο ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι ελέγχει την πληροφορία.

Νέες βολές από την Τεχεράνη

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατήγγειλε την αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απέναντι στη «σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ», στη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή «Παλαιστίνη του Κινήματος των Αδεσμεύτων» που συνέρχεται στην Τεχεράνη.

«Η άγρια επίθεση του στρατού του καθεστώτος αυτού (Ισραήλ), δολοφόνου παιδιών συνεχίζεται με μία πολιτική που αποσκοπεί στη διάπραξη γενοκτονίας, με τη σφαγή των αμάχων και την καταστροφή της υποδομής, των σπιτιών, των ιατρικών κέντρων, των σχολείων και των τεμένων» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν. 
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: